Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii şi-au ales preşedintele. Oana Schmidt Hăineală preia conducerea CSM

Publicat

Procuroarea Oana Schmidt Hăineală devine preşedinta Consiliului Superior al Magistraturii, după ce, vineri, membrii CSM au ales-o pentru această funcţie cu 10 voturi “pentru”, în detrimentul contracandidatului acesteia, judecătorul Mircea Aron.

„Prezentul proiect se fundamentează pe ideea implementării celor mai bune practici recomandate de experţii europeni şi internaţionali. Consider că la acest moment nu suntem, din niciun punct de vedere, în postura de a inventa soluţii minune. Ceea ce avem de făcut este să aplicăm principiile cu bună credinţă, curaj şi în considerarea interesului naţional al României. Pentru acest motiv, viziunea managerială avansată pleacă de la realităţile obiective ale sistemului judiciar român şi de la menţiunile reţinute în variile Rapoarte realizate de partenerii instituţionali externi”, arată Oana Schmidt Hăineală în proiectul privind obiectivele pe care doreşte să le urmărească.

Oana Schmidt Hăineală a îndeplinit anterior funcţia de vicepreşedinte al CSM. Alegerile pentru conducerea CSM s-au desfăşurat pentru că mandatul acesteia şi al preşedintelui Alina Ghica, valabil timp de un an, expiră.

Oana Schmidt Hăineală are 36 de ani, este membru ales, din 2011, în Consiliul Superior al Magistraturii, din partea parchetelor de pe lângă tribunale, pentru un mandat de 6 ani şi coordonator al Comisiei pentru relaţia cu UE şi organizaţiile internaţionale din cadrul CSM. În 2010, a fost procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov, cu grad profesional de parchet de pe lângă curtea de apel.

Anterior, a mai îndeplinit funcţia de consilier al preşedintelui Oficiului Naţional de Prevenire si Combatere a Spălării Banilor, consilier de stat în cadrul aparatului de lucru al viceprim-ministrului, ministrul Administraţiei şi Internelor (relaţia cu ambasadele statelor UE, gestionarea problematicii Strategiei Naţionale Anticorupţie şi altele, în perioada 2009-2010), prim procuror al Parchetului de pe  lângă Tribunalul Bacău (perioada 2004-2007), Prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Moinesti (perioada 2001-2002). Este vorbitor de limbă engleză, franceză, italiană şi arabă.

Sursa: realitatea.net

Foto: luju.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax