Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Menajera, seiful și bijuteriile unei doctorițe: Povestea unui furt desprins din telenovele, detaliată la Curtea de Apel Alba Iulia

Publicat

Cazul unui furt desprins parcă din telenovele a fost detaliat la Curtea de Apel Alba Iulia. Este vorba despre o sentință finală, în care o femeie din Deva, menajeră, a fost condamnată la închisoare cu executare. 

Nici soțul ei nu a scăpat de pedeapsă, deoarece a fost complice în dosar. În data de 13 decembrie 2023, magistrații din Alba Iulia au dat o decizie definitivă. 

În motivarea instanței este descris modul în care femeia a acționat și cum a fost prinsă de cei de la care fura.

Menajera unui medic stomatolog

Faptele s-au petrecut pe parcursul anului 2020 – 2021. Din 2017, femeia condamnată lucra ca menajeră, în casa unei doctorițe, medic stomatolog în Deva.

Aceasta avea, într-un dulap din dormitor, un seif. În seiful respectiv, avea puse în pungi diferite sumele de: 100.000 lei, 60.000 lei și 18.000 euro. Separat de aceste pungi, în interiorul seifului au mai fost depuse sumele de 20.000 lei și aproximativ 2000 euro, dar și mai multe bijuterii de aur.

Seiful se putea deschide cu două chei ascunse în casă și un cod din șase cifre, știut doar de medic. Una dintre chei nu a mai fost găsită de persoana vătămată.

La un moment dat, menajera, în luna aprilie a anului 2020, a descoperit seiful și a furat din el o sumă de bani. Aceasta a spus că ar fi luat în jur de 3000 de euro și 1000 de lei.

Apoi, în luna octombrie, a mai furat în jur de 15.000 de lei și 400 de euro. La scurt timp a mai furat 6000 de lei și câteva bijuterii.

Cum a fost prinsă femeia

Cu doar cinci zile înainte de Crăciunul din 2020, proprietara casei a deschis seiful pentru a scoate ceva bani. Însă a descoperit că mare parte din bani nu mai erau.

”A constatat că în prima dintre pungi se mai afla doar suma de 1.100 lei, în cea de-a doua pungă se mai afla suma de 200 euro, iar în cea de-a treia pungă se mai afla suma de 1.000 lei, iar din sumele de bani depuse alături pungilor se mai afla doar suma de 1.400 lei, nemaifiind bancnotele în euro”, se arată în motivarea instanței.

Femeia a anunțat imediat poliția, dar a pus la cale și un plan. Menajera a fost prima persoană pe care familia a suspectat-o. Au început să pună semne pe seif, iar menajera a căzut în plasă.

La câteva zile după Anul nou, în 2021, a revenit la seif și a mai furat o sumă de bani. Apoi, familia a montat o cameră de luat vederi, iar în imagini se vedea clar cum femeia fură din seif.

Ancheta

După ce au fost strânse mai multe probe, menajera a ajuns pe mâna poliției. Aceasta a negat că a furat o sumă mare de bani și a spus că seiful era deschis. Însă versiunea ei nu a putut fi acceptată, deoarece erau probe că a găsit una dintre cele două chei ale seifului.

Mai mult, ar fi găsit și un bilet pe care era scris codul de la la seif.

În anchetă a intrat și soțul menajerei care știa că femeia fură din casa în care face curat. Acesta i-a dat indicații cum să se ferească și știa de activitatea femeii.

Câți bani a furat și ce pedeapsă a primit

În total, femeia a furat din seif aproape 53.000 de euro și bijuterii. În primă instanță, femeia a fost condamnată la 2 ani de închisoare cu executare.

Soțul a primit un an și 6 luni cu suspendare.

De asemenea, au mai fost obligați la plata a 53.000 de euro daune materiale, mai exact suma furată din seif.

Cei doi au făcut apel, iar, în 13 decembrie 2023, magistrații Curții de Apel Alba Iulia au respins apelul.

Drept urmare, pedeapsa de la instanța de fond a rămas definitivă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Ovidiu Muntean

    vineri, 15.12.2023 at 13:38

    În seiful repsectiv

    Sefiul se putea deschide

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax