Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Meniu de Paște, ”ca acasă” la Spitalul din Alba Iulia: Ouă roșii, friptură, cozonac și prăjituri pentru pacienții internați

Publicat

Ouă roșii, sarmale, friptură de vită, cozonac sau prăjituri: meniul pregătit de Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, cu ocazia Sărbătorilor Pascale.

Mai exact pacienții internați în unitatea medicală vor primi un meniu pregătit special cu ocazia sărbătorilor. 

”Un ALTFEL de MENIU pentru pacienții internați de PAȘTI la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia: Ouă roșii, sărmăluțe sau friptură de vită cu cartofi aurii, cozonaci și prăjituri!

Toată lumea își dorește să petreacă Sfintele Sărbători Pascale, acasă, în familie. Există, însă, situații în care starea de sănătate impune internarea în spital, chiar și în zile de sărbătoare. Din dorința de a fi alături de pacienții care în această perioadă necesită tratament de specialitate și internare am pregătit un meniu specific: preparate de post în unele zile din Săptămâna Patimilor și mâncăruri tradiționale în ziua de Paști.

Astfel, duminică, la micul dejun, pe lângă șuncă de porc, cașcaval, brânză de vacă, o franzelă, ceai și cafea, pacienții vor primi și ouă roșii, simbol al Învierii Domnului, pe care le vor ciocni cu ceilalți pacienți și cu cadrele medicale care sunt la datorie.

La prânz, meniul este format din supă cu fidea, sarmale de porc sau pui cu smântână ori friptură de vită (în funcție de regimul pacientului) și cartofi aurii, respectiv o prăjitură. La cină, pacienții vor primi unt, gem, brânză topită, iaurt și cozonaci.

Pacienții care sunt nevoiți să țină un anumit regim alimentar (spre exemplu pacienții cu diabet hepatic sau oncologici) ori care au o stare de sănătate ce impune o altfel de alimentație, vor primi un meniu diferențiat, adaptat fiecărei situații în parte.

Meniurile la SJU Alba Iulia respectă regimul caloric și conținutul de proteine, lipide și glucide, dar și normele în domeniul dieteticii și echilibrul alimentar.

Reamintim că, pe site-ul spitalului, la secțiunea ”Informații utile”, categoria ”Meniu săptămânal”, dar și la avizierul fiecărei secții, se afișează din timp meniul întreg pentru fiecare săptămână viitoare.

Blocul alimentar și compartimentul Dietetică sunt coordonate de către Nicoleta Vesa, asistent principal dietetician”, au precizat reprezentații spitalului într-un comunicat de presă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax