Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Meniuri zilnice în loc de corn şi lapte pentru elevii din şcoala primară si gimnazială

Publicat

În atenţia senatorilor se află în această perioadă proiectul semnat de 84 de deputaţi numit „Masa la şcoală”, care prevede un meniu zilnic în valoare de 10 lei de care beneficiază elevii, în locul programului “Cornul şi laptele”. De altfel, mai multe şcoli oferă deja astfel de servicii elevilor, cu două feluri de mâncare şi desert.

Motivele pentru care parlamentarii vor să elimine cornul şi laptele furnizate gratis elevilor sunt legate de faptul că programul nu mai este agreat de aceştia şi că trebuie promovat un mod de viaţă sănătos. În valoarea de 10 lei, elevii din ciclul preşcolar, primar şi gimnazial ar urma să beneficieze de „un meniu variat”, însă în această sumă sunt cuprinse preţul produselor, cheltuielile de transport, prepararea, distribuţia şi depozitarea produselor. Un proiect similar a fost implementat deja în anumite unităţi de învăţământ, în sistem after-school, iar meniul de 10 lei include două feluri de mâncare şi desert.

În cazul în care proiectul va fi aprobat, autorităţile locale îşi vor stabili individual meniurile, însă fiecare masă destinată celor mici trebuie să aibă obligatoriu o anumită masă calorică, ce urmează să fie stabilită de Ministerul Sănătăţii, care va face şi o listă cu produsele admise. „Dacă e posibil, să fie şi o mâncare caldă, proaspăt preparată, să fie un şi un fruct sau un pahar cu suc natural”, susţin iniţiatorii.

Sursa: capital.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. havaiulean

    miercuri, 24.07.2013 at 17:00

    Acu sa vezi la toxiinfectii alimentare. Hai sa dam la copii ce nu se vinde pe raft! Faina afacere au mai inventat „mai marii” tarii!
    E clar ca un deputat sau senator sau chiar mai multe specimene d-astea au sau vor avea 1 sau mai multe firme de catering si le mai trebuie doar un „tun” sa manance si gura lor ceva!
    Nu era mai bine sa creasca putin alocatia copiilor care la momentul acesta este la „incredibila” suma de 42 lei!!!
    La un calcul simplu, 22 zile lucratoare pe luna * 10 lei = 220 lei plus cei 42 actuali ar fi o alocatie de bun simt!
    Dar daca ar fi asa, ei ce mai castiga???

    Frumoasa tara avem! Pacat ca-i locuita !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax