Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Mentalitatea unui bărbat din Alba care își bate nevasta și o amenință cu moartea: Femeile mai trebuie din când în când „educate”

Publicat

Agresivitatea și mentalitatea unui bărbat din Alba sunt descrise într-un document al Judecătoriei Alba Iulia. Un motiv des întâlnit în rândul soților agresiv este acela că: ”femeile trebuie educate”.

Mai pe scurt aceștia găsesc în violența domestică o motivare: ”le educă”. Își bat nevestele pentru că vorbesc prea mult sau îi deranjează. Însă bărbații în cauză, în aproape toate cazurile sunt alcoolici, fără locuri de muncă stabile, cu probleme de comportament și care cheltuie banii din casă pe jocuri de noroc sau băutură.  

Fără foarte multe posibilități femeile acceptă calvarul și trăiesc zi de zi cu un bărbat agresiv și cu frica că un alt episod violent se poate întâmpla oricând.

Este și cazul unui bărbat din Alba, închis în trecut pentru omor, care își amenință cu moartea și își bate nevasta. Femeia și-a făcut curaj și a intentat divorțul, dar a cerut și un ordin de protecție.

Deși femeia a cerut ordinul pe o perioadă de 12 luni, magistrații din Alba Iulia au considerat că o lună este de ajuns pentru ca bărbatul să să calmeze.

În data de 26 ianuarie 2024 a fost dată o decizie în instanță, iar documentele au fost făcute publice.

Caz clasic de violență domestică. În trecut i-a rupt splina

Cei doi sunt căsătoriți de mulți ani, iar bărbatul o bate aproape în fiecare lună. În anul 2012 chiar a fost internată de urgență în spital după o bătaie. Bărbatul i-a rupt splina și medicii i-au scos-o. Însă femeia a continuat căsnicia cu acesta.

Anii au trecut, violențele au continuat, și situația s-a înrăutățit. În instanță femeia a povestit un moment de violență, chiar după ce polițiștii au fost la ei în casă.

S-a întâmplat în luna noiembrie a anului 2023, după ce femeia a sunat la 112.

”În luna noiembrie când a avut loc o discuţie aprinsă cu acesta a sunat la poliţie, s-a prezentat un echipaj, l-au temperat, iar după ce au plecat poliţişti, intimatul a dat drumul la butelia de gaz, luat un cuţit şi a continuat să o ameninţe că „o omoară”, că „o bagă în pământ”, iar el va mai merge încă 5 ani la puşcărie”, a declarat femeia.

”Femeile trebuie educate”. Nevasta vorbește prea mult

În fața instanței bărbatul nu a părut să fie foarte conștient de gravitatea faptelor. Nu considera că dacă pune mâna pe cuțit și o amenință cu moartea este un fapt grav. A spus că femeia vorbește prea mult și doar așa o face să tacă din gură.

Când i-a rupt splina în 2012 a crezut că femeia se preface și că nu e chiar atat de grav. Despre violența domestică bărbatul a spus că e necesară, câteodată, că femeile trebuie educate.

”Apreciază că femeile mai trebuie din când în când „educate”, însă dacă petenta nu ar avea nimic cu el, nici el nu ar avea nici o problemă cu ea.

În ce priveşte cererea petentei de emitere a ordinului de protecţie, arată că nu este de acord cu emiterea acestuia deoarece nu va mai avea unde locui.

Mai arată că petenta nu trebuie decât să îl lase în pace, însă după plecarea poliţiei, acesteia nu îi mai tace gura şi de mai multe ori s-a întâmplat să o lase în casă şi a plecat să se plimbe pe câmp”, a spus bărbatul în instanță.

Ordin de protecție timp de o lună

Recent, în fața avocatului de divorț bărbatul a amenințat-o cu bătaia pe femeie. Acesta a cerut ca bărbatul să fie scos din casă și să nu o mai contacteze timp de un an, 12 luni.

Judecătorii din Alba Iulia au considerat că un an este prea mult și că o lună este de ajuns pentru ca bărbatul să își dea seama de faptele sale.

Drept urmare l-au obligat pe bărbat să părăsească casa și să nu o mai contacteze pe femeie timp de o lună, dar să păstreze și o distanță minimă față de aceasta.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. dolfi

    sâmbătă, 27.01.2024 at 13:12

    ele n-au vazut ce brute si-au luat? au confundat grobianismul si violentq cu… virilitatea?

  2. daian daniela

    sâmbătă, 27.01.2024 at 18:54

    Din pacate pentru un ii agresivitatea fata de femeie reprezinta un mod de a-si arata superioritatea si calitatea de mascul-alfa.De fapt se vede lipsa educatiei din familie si scoala.

  3. Maria

    sâmbătă, 27.01.2024 at 20:06

    Îmi pare rău să o spun dar justiția de la noi lasă de dorit! Caz concret : Procuror citez; ,,ce te-a omorât „,,dute și caută-l unde lucrează și se rezolva ” pentru a plăti pensie alimentara copilului
    Asta este justiția!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax