Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Menţiune pentru SPAS Cugir la Competiţia celor mai bune practici în administraţie. Proiectul premiat: „Centru de urgenţă pentru victimele violenţei în familie”

Publicat

Serviciul Public de Asistenţă Socială (SPAS) Cugir a câştigat o menţiune la Competiţia celor mai bune practici în administraţia din România, organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici din România (ANFP), la începutul acestui an. Proiectul premiat este „Centru de urgenţă pentru primirea victimelor violenţei în familie”, locaţie care funcţionează la Cugir de patru ani.

Aflat la a cincea ediţie, concursul este organizat pentru identificarea, evidenţierea şi diseminarea celor mai eficiente şi inovatoare practici în domeniul administraţiei. A fost structurat pe 3 categorii de tematice: „Responsabilitatea şi implicarea instituţională în sprijinul grupurilor sociale vulnerabile”, „Protejarea şi promovarea patrimoniului naţional în colaborare cu societatea civilă” şi „Implementarea unor mecanisme de comunicare instituţională în slujba cetăţeanului”.

Lucrările au fost evaluate şi jurizate de trei evaluatori aleşi din partea ANFP, ai universităţilor, asociaţiilor profesionale, publicaţiilor de specialitate şi ONG-urilor cu experienţă în domeniu. Au participat atât administraţii publice centrale, cât şi locale, structuri asociative, mass-media şi reprezentanţi din partea administraţiei europene. În cadrul evenimentului au avut loc prelegeri susţinute de invitaţi şi participanţi, în ateliere de lucru.

SPAS Cugir a participat la prima secţiune a concursului – Responsabilitatea şi implicarea instituţională în sprijinul grupurilor sociale vulnerabile -, cu proiectul „Centru de urgenţă pentru primirea victimelor violenţei în familie”.  Centrul funcţionează din 2008, iar proiectul a fost inclus în Programul de Interes Naţional derulat prin Ministerul Muncii. De la înfiinţare, 30 de persoane cu 26 de copii au beneficiat de servicii – găzduire şi masă şi consiliere.

Pe primele locuri la Competiţia celor mai bune practici în administraţia din România s-au clasat Consiliul Judeţean Cluj (locul 1), AJOFM Neamţ (locul 2) şi Consiliul Judeţean Vrancea (locul 3). Pe lângă SPAS Cugir, alte 11 instituţii au primit distincţii sau premii.

Premiile concursului au fost oferite în cadrul Conferinţei Internaţionale „Inovaţie şi calitate în sectorul public”, desfăşurată în 28 iunie, în staţiunea Neptun.

Sorin GIURCA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax