Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Mercedes-Benz și startup-ul Rivian iau în calcul România pentru producția de dube electrice. Compania are 2 fabrici în Alba

Publicat

Mercedes-Benz și startup-ul Rivian, susținut de Amazon, vor produce dube electrice într-o fabrică din Polonia, Ungaria sau România în următorii ani, a declarat joi Mercedes-Benz Vans.

Companiile au semnat un memorandum de înțelegere și planifică modul de producere a modelelor lor pe o linie de producție comună, au declarat reprezentanții Mercedes-Benz, adăugând că dezvoltă, de asemenea, un nou model de dube complet electrice denumită VAN.EA.

Dacă vor alege România, cele două fabrici din Alba deținute de companie (la Sebeș și Cugir), ar putea avea mult de câștigat. Compania ține deocamdată aceste date confidențiale.

Șeful Mercedes-Benz Vans, Mathias Geisen, a declarat reporterilor că aceasta va fi o societate mixtă 50-50 și a spus că discuțiile ar trebui să se finalizeze „foarte curând”, potrivit Economedia.

  • ”Până la mijlocul acestui deceniu, toate autoutilitarele nou introduse de Mercedes-Benz vor fi doar electrice. În acest scop, Mercedes-Benz Vans dezvoltă o arhitectură complet nouă, modulară, complet electrică, numită VAN.EA.
  • Compania intenționează să investească în dezvoltarea acestei platforme pentru autoutilitare de dimensiuni medii și mari pur electrice, precum și în locurile de producție” comunicat de presă Mercedes.

Cele două companii vor produce două dube de mari dimensiuni – una bazată pe platforma VAN.EA de la Mercedes-Benz și cealaltă pe platforma electrică Rivian Light Van – la uzina care va fi primul amplasament al Rivian în Europa.

Sursă: Economedia, media.mercedes-benz.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. localnic

    duminică, 11.09.2022 at 21:21

    Da, da… la 5.3 lei/Kwh cu siguranta ca iau in calcul Romania pentru aceastra investitie. Eu zic ca o sa plece si investitorii actuali, din Romania.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax