Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Mercedes și BMW au prezentat automobilul viitorului la salonul auto de la Munchen. Două modele concept futuriste

Publicat

Mercedes Benz și BMW au prezentat, la Salonul Auto Internaţional IAA Mobility 2023 de la Munchen, noile concepte de mașini electrice, cu o autonomie extinsă.

Conceptul CLA de la Mercedes este începutul unei noi clase de vehicule ale producătorului de autovehicule. Noul model va fi lansat în 2025. Apoi, vor fi lansate alte modele electrice compacte, inclusiv două SUV-uri, potrivit hotnews.ro

Acestea vor fi bazate pe platforma Mercedes Modular Architecture (MMA), pe care vor putea fi construite și modele pe benzină, dar și hibride.

YouTube video

Noul CLA va avea autonomie de peste 750 km, cu încărcare rapidă în 15 minute pentru autonomie de 400 km. Consumul va fi de 13 kWh/100 km.

Neue Klasse de la BMW

Producătorul german BMW lansează Vision Neue Klasse, cu o platformă pe care se va construi noua generație de autovehicule electrice. Producția va fi lansată tot în 2025.

Noul model are dimensiunile actualului sedan seria 3 și va fi produs în Ungaria.

Va avea un sistem nou de gestionare a propulsiei, numit ”Heart of Joy”.

YouTube video

Pentru noile modele, autonomia va crește cu până la 30%.


Reprezentanții companiei spun că vehiculele electrice vor reprezenta 15% din vânzările acesteia, până la finalul anului.

Salonul Auto Internaţional IAA Mobility 2023 de la Munchen

Constructorii auto europeni trebuie să îşi dovedească abilitatea de a concura cu noii jucători asiatici în era automobilelor electrice, la toate capitolele, începând de la produse şi până la strategii financiare destinate controlării lanţurilor de aprovizionare, susţin analiştii şi directorii de companii prezenţi la salonul auto IAA din Munchen, transmite Reuters.

Aproximativ 41% dintre expozanţii de la ediţia din acest an a IAA, care începe luni, îşi au sediul în Asia, iar numărul companiilor chineze s-a dublat, incluzând jucători precum BYD, CATL şi XPeng.

Războiul preţurilor ar urma să fie una dintre temele principale ale conferinţei ce va fi organizată miercuri şi joi în cadrul IAA, în condiţiile în care producătorul american Tesla va prezenta noul său Model 3 îmbunătăţit, care va începe să fie comercializat în Europa în luna octombrie, de la un preţ de 42.990 de euro.

Volkswagen a dezvăluit duminică un concept pentru marca sa CUPRA şi a pus accentul pe o nouă abordare orientată pe design, în cadrul cărei designerii şefi vor lucra mai îndeaproape cu cei 10 directori responsabili de mărcile din portofoliul grupului, pentru o mai mare diferenţiere.

Salonul a fost rebotezat IAA Mobility în 2021, când tradiţionalul eveniment auto german a fost mutat de la Frankurt la Munchen, organizatorii punând accentul mai mult pe „mobilitate, sustenabilitate şi tehnologie” decât pe automobile, potrivit Agerpres.

sursă imagini: BMW, Mercedes Benz

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax