Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Merg sau nu elevii la şcoală pe 23 decembrie? Ministrul Educației, anunț despre modalitatea de desfășurare a cursurilor

Publicat

Ministerul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat vineri că fiecare școală va decide care va fi modalitatea de organizare a cursurilor în 23 decembrie.

Ministerul Educației a decis să ofere posibilitatea școlilor să adapteze modul în care se va organiza ziua de 23 decembrie, din punct de vedere didactic.

Astfel, elevii ar putea primi o zi suplimentară de vacanţă. Decizia aparţine directorilor de şcoli, după ce ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că oferă posibilitatea unităţilor şcolare să adapteze modul în care se va organiza ziua de 23 decembrie.

Ministrul a spus că în această zi se pot ține cursuri cu prezență fizică sau se pot organiza proiecte, care să fie pezentate după vacanță.

„Astfel, fiecare director de școală va putea hotărî, după consultarea cadrelor didactice, dacă pe 23 decembrie elevii vor desfășura cursuri cu prezență fizică sau dacă activitățile pot fi adaptate astfel încât să răspundă așteptărilor în contextul particular al sărbătorilor, în care activitățile de învățare să se poată organiza de manieră nonformală și informală, eventual printr-un proiect pe o temă care să implice întreaga familie și care să fie prezentat ulterior colegilor, după vacanța de sărbători”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Acesta a spus că a luat această decizie atât pentru a veni în întâmpinarea dorinței copiilor și părinților de a dedica această zi pregătirilor pentru Ajunul Crăciunului, cât și în spiritul descentralizării promovate în acest an de Ministerul Educației.

Vacanța de iarnă, mai scurtă în acest an

Vacanţa de Crăciun este mai scurtă pentru elevi în acest an, pentru ca elevii să poată recupera cele două săptămâni pe care le-au pierdut din cauza pandemiei. Conform ordinului 5.549 din 5 noiembrie 2021, privind structura anului şcolar 2021-2022, elevii ar urma să intre în vacanţă pe 24 decembrie.

Când se reiau cursurile după vacanţa de iarnă

Vacanţa de iarnă va avea loc între 24 decembrie 2021 şi 2 ianuarie 2022 pentru elevii din învăţământul gimnazial, liceal, profesional şi postliceal.

Elevii din învăţământul preşcolar şi primar vor mai sta însă acasă câteva zile suplimentare, vacanţa pentru ei fiind prelungită până pe 7 ianuarie 2022.

Semestrul al II-lea (17 ianuarie 2022 – 10 iunie 2022)

  • Cursuri- 17 ianuarie 2022 – 14 aprilie 2022
  • Vacanța de primăvară – 15 aprilie 2022 – 1 mai 2022
  • Cursuri 2 mai 2022 – 10 iunie 2022
  • Vacanța de vară 11 iunie 2022 – până la data din septembrie 2022 la care vor începe cursurile anului școlar 2022 – 2023.

Pentru clasele a VIII-a, anul școlar are 33 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 3 iunie 2022, în timp ce pentru clasele din învățământul liceal – filiera tehnologică (exceptând clasele terminale anterior menționate), respectiv pentru clasele din învățământul profesional, anul școlar are 37 de săptămâni de cursuri.

Şcolile ar putea să se închidă în ianuarie. Sindicatele anunță grevă generală în învăţământ

Varianta intrării angajaţilor din educaţie în grevă generală în ianuarie, situaţie care ar duce la închiderea unităţilor de învăţământ, este foarte probabilă, deoarece angajaţii se simt umiliţi de faptul că Guvernul nu intenţionează să le majoreze anul viitor salariile conform legii, au declarat, vineri, liderii a două federaţii sindicale din învăţământ.

„Primim foarte multe semnale contondente, reacţiile sunt extrem de dure, oamenii vor să protesteze. Aşa cum am transmis şi Guvernului astăzi, după 3 ianuarie se va ajunge foarte probabil la o grevă generală, adică s-ar putea să apară neplăcuta surpriză să se pună lacătul pe şcoli. Am transmis asta, astăzi, unui consilier al prim-ministrului, să îi comunice, pentru că lucrurile nu mai pot fi acceptate aşa cum sunt”, a afirmat preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hăncescu.

Puteți urmări știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax