Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Mesaj pentru Roșia Montană de la președintele Klaus Iohannis: „Acest loc unic din Munții Apuseni a devenit simbol al patrimoniului nostru cultural și natural”

Publicat

klaus iohannis Cu ocazia împlinirii a 1884 de ani de la data atestării documentare a localității Roșia Montană, președintele României Klaus Iohannis a transmis un mesaj de „La mulți ani!”, pe pagina de socializare. Peste 3000 de persoane au apreciat cuvintele pe care conducătorul țării le-a scris despre „acest loc unic din Munții Apuseni, devenit un simbol al patrimoniului nostru cultural și natural”.

În mesajul pe care președintele României l-a scris este precizat și faptul că viitorul Roșiei Montane trebuie gândit în acord cu normele europene de mediu și cu legislația privitoare la patrimoniul cultural.

„Roșia Montană împlinește astăzi 1884 de ani de la data atestării documentare a localității. În ultimii ani, acest loc unic din Munții Apuseni a devenit un simbol al patrimoniului nostru cultural și natural. În numele Roșiei Montane s-a creat o mișcare civică și comunitară despre care s-ar putea spune că „mută munții” atunci când este în joc păstrarea autenticității și a tradiției vechi a acestei localități. Viitorul Roșiei Montane trebuie gândit în acord cu normele europene de mediu și cu legislația privitoare la patrimoniul cultural, dar și cu opiniile tuturor specialiștilor care ar putea aduce o contribuție valoroasă la un proiect de renaștere economică a zonei. La mulți ani, Roșia Montană!”, a transmis președintele României Klaus Iohannis pe Facebook.

Citește și Preşedintele Klaus Iohannis: Proiectul Roşia Montană nu a fost bine abordat, trebuie rediscutat de Guvern şi companie

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. horia

    vineri, 06.02.2015 at 21:16

    Frumos gestul lui Klaus Iohannis. Sper sa nu se rezume doar la vorbe si sa readuca mineritul in Apuseni

    • ROSIENI

      vineri, 06.02.2015 at 23:00

      NU CU CIANURI !

  2. Ella

    sâmbătă, 07.02.2015 at 10:08

    Domnule presedinte, speram sa nu fie numai declaratii! De vorbe ne-am saturat, sa vedem fapte! Acum, Rosia Montana este un loc pustiu, oamenii sunt tristi, fara locuri de munca si posibilitatea de a-si intretine familiile. Domnule presedinte, motii v-au votat cu speranta ca vor veni si pentru ei zile mai bune. La multi ani Rosia Montana, localitate care s-a nascut datorita mineritului si speram sa renasca din minerit si sa-si recapete faima si bunastarea de altadata. Noroc bun!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax