Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

MESAJE de SFÂNTUL VASILE. Urări, felicitări și gânduri bune pentru familie, prieteni sau colegi, de ziua numelui


Publicat

sfantul

Pe 1 ianuarie, românii nu sărbătoresc doar Anul Nou, ci şi pe SFÂNTUL VASILE. Multe persoane dragi poartă acest nume, prilej de a-i felicita cu ocazia zilei onomastice. Vă prezentăm o selecţie cu cele mai interesante și orginale MESAJE, SMS-URI și Urări de Sfântul Vasile, pe care le puteți folosi în caz că nu aveți inspirație.

Vezi și MESAJE de SFÂNTUL VASILE. Urări pe care le poți trimite familiei, prietenilor sau colegilor, în ziua numelui

Mesaje pentru prieteni și familie:

„Anul Nou care începe azi să îţi aducă numai bucurii şi împliniri. La mulţi ani Vasile!”

„Te felicit cu ocazia zilei tale de nume, dorindu-ți multă sănătate și realizări frumoase. Fie ca magia tuturor clipelor trăite și cumpăna dintre ani să te găseasă mai fericit decât ai fost până acum și să rămâi așa, nu pentru un an, nu pentru doi, ci pentru tot restul vieții. La mulți ani, Vasile!”

CITEȘTE ȘI: MESAJE DE ANUL NOU 2021: SUTE de URĂRI de ANUL NOU, SMS cu FELICITĂRI. MESAJE frumoase de REVELION 2021

„Să primești flori de ziua ta… Să înveți de la fiecare floare să iubești, să fii tandră, să-i luminezi pe cei din jur, să-i lași să te admire, să aduci bucurie și sărbătoare… La mulți ani, Vasilica!”

„Să știi ce cauți în viața, să ai norocul de a obține și de a păstra ceea ce căutai și să-ți dai seama când ai găsit… La mulți ani, Vasile!”

„Astăzi și în fiecare zi, ne găndim la tine cu recunoștință și vrem să știi că ești foarte important pentru noi. Îți urăm o zi onomastică plină de fericire, liniște și momente de neuitat. La mulți ani, Vasile!”

„De ziua numelui tău, îţi doresc tot binele din lume, noroc, fericire, sănătate şi să ţi se îndeplinească toate dorinţele pe care o să ţi le pui. La mulţi ani, Vasile!”

„Îţi urez La mulţi ani, pentru că porţi acest nume şi fie ca Sfântul Vasile pe care îl reprezinţi, să-şi coboare ochii asupra ta şi să iţi dăruiască fericirea dorită şi liniştea interioară.”

Vezi și SFÂNTUL IOAN 2020: MESAJE şi FELICITĂRI de SFÂNTUL IOAN Botezătorul. Felicitări pentru Ion, Ioana, Nelu, Oana

„Cu ocazia zilei onomastice îţi urez la mulţi ani de Sfântul Vasile!”

„Pentru că azi este o zi speciala pentru tine, mă alătur celor care îţi doresc să ai parte numai de bucurii, împliniri şi multă sănătate.”

„Cu ocazia sărbătoririi numelui vă transmit un călduros “La Mulţi Ani!”, multă sănătate multe realizări şi tot ce vă doriţi lângă cei dragi.”

„De ziua numelui tău, îți doresc tot binele din lume, noroc, fericire și sănătate și să ți se îndeplineasă toate dorințele pe care o sa ți le pui. La mulți ani, Vasile!”

„Pentru că ești o persoană atât de bună, de draguță și de loială, îmi doresc ca Sf Vasile, al cărei nume îl porți, să aibă grijă de tine, să îți călăuzească toți pașii și să îți lumineze calea în viață. Te iubesc, femeie simplă cu nume sfânt!”

Citește și Sfântul Ioan Botezătorul. MESAJE, URĂRI și FELICITĂRI pentru aproape 2.000.000 de români care își serbează onomastica

„Îți urez din tot sufletul noroc, să îți găsești pacea și fericirea, să nu verși nicio lacrimă și să trăiești fiecare clipă astfel încât să nu regreți nicio secundă trecută! La mulți ani, Vasile!”

„La mulţi ani, Vasilică și să ciocneşti o cupă de şampanie şi pentru noi!”

„Îţi doresc pe vânt ce bate, multă, multă sănătate şi pe stele ce lucesc, fericire iţi doresc. La mulţi ani, Vasile!”

„Fiecare fulg de nea să îți aducă multă iubire în suflet, sănătate, admirația celor dragi și multe dorințe împlinite! La Multi Ani Vasile!”

„Dacă toată lumea îți dorește ca această zi să fie una minunată, eu îți urez ca atât ziua de astăzi, cât și zilele ce urmează să fie pline de bucurii și realizări și să îți umple sufletul de voie bună. La multi ani!”

„Sfântul Vasile căruia îi porți numele să te ocrotească în fiecare zi, să-ți aducă liniște și pace și să nu lase ca speranța să se stingă din sufletul tău! La mulți ani cu împliniri și numai cu momente frumoase în viitor”

Mesaje în versuri:

„Un gând bun și-o sărutare
Azi la ceas de-aniversare
Sfântul Vasile să te ocrotească
Visele să ți se-mplinească!
La mulți ani, Vasile!”

„Cu simple cuvinte
Îți urez fierbinte
Mulți ani înainte!
Ani cu cer senin și noroc deplin
Ani cu porți deschise
Pentru nenumăratele tale vise!
La mulți ani, Vasile!”

„Să-ţi dea Domnul sănătate,
Judecată înţeleaptă,
Viaţă lungă pământească,
Ce doreşti să se-mplinească!”
„Mulți ani să ne trăiești , Vasile ,
În cartea vieții să ți se-adune multe file ,
Și fiecare pagină să fie plină peste poate
De fericire , de noroc și sănătate.”

„Tot ce e bun pe lume , Vasilică ,
Eu îți doresc și fie ca nimica
Să nu-ți-aducă vreodată supărare ,
Iar fericirea ți se-arate fără amânare.”
„Mulți ani și fericire , Vasilică ,
Mereu noroc ți-aducă ziulica ,
Să-ți pună Domnul mâna-n cap
Și bani să-ți pună în ciorap.”

„Noi te iubim cu toți ,Vasile,
La sfinți ți-am pus câteva pile
Să îți aducă orice împlinire
Ți-ai pus în gând și multă fericire.”

„De ziua ta , Vasile , avem un dor
Să-l prinzi pe Dumnezeu de un picior ,
Si să îți dăruiască vrând -nevrând sfințitul
O fericire ce nu-și află-n veci sfârșitul.

SMS-uri religioase:

„De Sfântul Vasile, fie ca cei dragi să te înconjoare cu căldura sufletelor lor într-o seară magică, iar fericirea să te ia în braţele ei in acest moment special!”

„Îți urez La mulți ani, pentru că porți acest nume și fie ca Sfântul Vasile pe care îl reprezinți, să-și coboare ochii asupra ta și să îți dăruiască fericirea dorită și liniștea interioară! La mulți ani!”

„Sfântul Vasile, al cărui nume îl porți, să te ocrotească în fiecare zi, să-ți aducă liniște și pace și să nu lase ca speranța să se stingă din sufletul tău! La mulți ani cu împliniri și numai cu momente frumoase în viitor!”

„Să-ți dea Domnul sănătate, judecată înțeleaptă, viață lungă și ceea ce dorești să se împlinească!”

„Sper ca sărbătoarea Sfântului Vasile să fie semnalul unui nou început, să ai parte de un drum presărat cu bucurii, împliniri, sănătate, fericire și succes! La mulți ani, Vasile!”

„Sfântul pe care părinţii ţi l-au dăruit ca protector, când ţi-au ales numele, să-ţi călăuzească paşii pe calea speranţei, bucuriei şi sănătăţii!”

„La mulţi ani cu lumină, pace şi binecuvântare!”

„Fie ca Sfântul ce te protejază să-ţi aducă mult noroc, fericire şi împliniri. Să ai o zi minunată!”

„De toți ai fost tu azi numit, în lăcaș Sfânt chiar pomenit! Mă alipesc gingaș și eu, dorindu-ți bine mereu. Numele ce-l porți de Sfânt, poarta-l cu mândrie multă! Să-ți dea putere și tărie, ani sănătoși și bucurie! Un înger păzitor .. îți doresc eu ție!”

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comentarii

 1. Pingback: Sfântul Vasile cel Mare: Aproape 600.000 de români își sărbătoresc onomastica. Tradiții și obiceiuri - Alba24

 2. Pingback: Sfântul Vasile cel Mare: Câţi români îşi aniversează onomastica în prima zi a noului an. Obiceiuri şi tradiţii - Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

FOTO ȘTIREA TA: ACCIDENT rutier pe DN 7, în zona Vințu de Jos. O mașină a ajuns într-un șanț după un impact cu o autoutilitară

Publicat

Un accident rutier s-a produs joi după-amiaza, pe drumul național DN 7, în zona Vințu de Jos. O mașină a ajuns într-un șanț de pe marginea șoselei, după un impact cu o autoutilitară. 

Potrivit reprezentanților ISU Alba, s-a intervenit pentru acordarea de prim ajutor și asigurare măsuri PSI la un accident rutier produs pe DN 7.

În evenimentul rutier au fost implicate un autoturism marca VW Polo înmatriculat în județul Alba și o autoutilitară înmatriculată în București.

În urma impactului, autoturismul a ajuns într-un șanț din afara părții carosabile.

foto: cititor Alba24

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Record de vaccinări în valul 4: Aproape 100.000 de români s-au imunizat anti-Covid, în ultima zi. Peste 60.000, cu prima doză

Publicat

Aproape 100.000 de români au fost vaccinați în ultimele 24 de ore. Peste 60.000 dintre aceștia au făcut prima doză – o cifră record de la debutul valului patru al pandemiei.

99.376 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, din care 62.512 cu prima doză, 8.513 cu doza a doua și 28.351 cu doza a treia.

27.642 de români au primit vaccinul Johnson&Johnson, 33.867 prima doză de Pfizer BioNTech, 8.321 a doua doză de Pfizer BioNTech și 26.681 a treia doză, 978 prima doză de Moderna, 170 doza a doua și 1.670 a treia doză, 25 români s-au vaccinat cu AstraZeneca, iar 22 au făcut rapelul cu același ser.

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), în total, România are 6.156.068 de persoane vaccinate, din care 5.777.190 cu schema completă și 630.136 inclusiv cu a treia doză.

Din 27 decembrie 2020, au fost folosite 11.485.084 doze de vaccin: 8.772.492 Pfizer BioNTech, 781.671 Moderna, 851.602 AstraZeneca şi 1.079.312 Johnson&Johnson.

În ultimele 24 de ore au fost 54 de reacţii adverse la vaccinare.

În ceea ce priveşte numărul total de reacţii adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare, începând din 27 decembrie 2020, sunt 17.953 de reacţii comune şi minore.

127 de reacții adverse sunt în curs de investigare.

Citeste mai mult
Publicitate

CÂMPENI

Continuarea lucrărilor de apărare împotriva inundațiilor, în Apuseni. Pagube de 80 milioane de lei, după viiturile din 2021

Publicat

Administrația Națională Apele Române actualizează studiul de fezabilitate și expertiza tehnică pentru proiectul privind amenajarea râului Arieș și a afluenților acestuia pentru apărarea împotriva inundațiilor a mai multor localități din Munții Apuseni. 

În urma viiturilor și inundațiilor devastatoare produse în județul Alba în perioada 1 – 21 iulie 2021, au fost înregistrate pagube de aproape 80 de milioane de lei. 

Administrația Națională Apele Române – Administrația bazinală de Apă Mureș a lansat joi, 21 octombrie, în SEAP, o licitație pentru actualizarea studiului de fezabilitate și expertiza tehnică pentru apărarea împotriva inundațiilor a unor localități din Munții Apuseni.

Este vorba despre amenajarea râului Arieș și afluenților acestuia pentru apărarea împotriva inundațiilor a localităților Câmpeni, Baia de Arieș, Lunca Arieșului și aval acumulare Mihoiești, județul Alba și Cluj.

Valoarea totală estimată a serviciilor de proiectare este de 330.252 de lei, fără TVA. 

Potrivit caietului de sarcini, inundațiile tot mai frecvente și pagubele majore înregistrate „impun promovarea cu prioritate a investiției <Amenajarea râului Arieș și afluenți pentru apărare împotriva inundațiilor a localităților Câmpeni, Baia de Arieș, Lunca Arieșului și aval acumulare Mihoiești, județul Alba și Cluj>”.

Viiturile înregistrate în ultimii ani au produs o serie de distrugeri lucrărilor hidrotehnice existente, colmatarea excesivă a albiei, inundarea drumurilor adiacente râurilor și avarierea construcțiilor riverane.

De la data actualizării studiului de fezabilitate (2007) s-au mai produs fenomene hidrometeorologice periculoase în anii 2009, 2010, 2017, 2018, 2020 și 2021.

Pagube de aproape 80 de milioane de lei după inundațiile din perioada 1 – 21 iulie 2021

Ca urmare a precipitațiilor abundente căzute în perioada 1 – 21 iulie 2021, pe anumite areale au avut loc scurgeri importante de pe versanți, torenți și pâraie, revărsări ale unor cursuri de ape, care au avut ca și consecință producerea unor pagube pe raza UAT-urilor: Abrud, Ocna Mureș, Zlatna, Albac, Arieșeni, Avram Iancu, Berghin, Bucium, Bistra, Câmpeni, Ciuruleasa, Horea, Livezile, Lupșa, Mogoș, Ocoliș, Poiana Vadului, Poșaga, Roșia Montană, Sălciua, Săsciori, Sohodol, Șona, Șugag și Vadu Moților.

În urma deplasării în teren a comisiilor de specialitate numite prin ordinul prefectului, a fost întocmită situația pagubelor materiale produse ca urmare a fenomenelor hidrometeorologice periculoase înregistrate în intervalul 1 – 21 iulie 2021:

 • UAT-uri afectate: 25
 • Localități afectate: 88

Pagube – Valoric estimat pentru refacere 

 • Case afectate: 413 – 3.663.417 lei
 • Anexe gospodărești: 462 – 427.998 lei
 • Obiective sociale și administrative: 14 – 668.004 lei
 • Obiective economice: 8 – 135.070 lei
 • Poduri: 12 – 6.540.000 lei
 • Podețe și traversări pietonale: 40 – 1.906.500 lei
 • Drumuri naționale: 7,548 km – 33.858.870 lei
 • Drumuri județene: 6,085 km – 4.543.430 lei
 • Drumuri comunale: 26,498 km – 1.538.140 lei
 • Drumuri forestiere: 29,8 km – 5.492.400 lei
 • Drumuri vicinale: 49,26 km – 1.780.160 lei
 • Drum de acces/sătesc: 45,75 km – 1.578.975 lei
 • Străzi: 21,18 km – 3.545.260 lei
 • Drum local: 15,3 km – 1.486.500 lei
 • Teren arabil: 15,568 ha – 59.432 lei
 • Sere și solarii: 95 mp – 91.375 lei
 • Pășuni și fânețe: 117,623 ha – 17.401 lei
 • Pomi fructiferi: 143 – 5.690 lei
 • Rețele de apă, canalizare: 7 km – 2.972.000 lei
 • Animale moarte: 2.410 – 295.090 lei
 • Stupi albine: 15 – 6.750 lei
 • Rețele electrice (stâlpi/linii electrice/PT): 96 / 5670 / 1 – 205.400 lei
 • Alte pagube – 9.065.676 lei

Valoarea totală a pagubelor se ridică la 79.882.558 de lei. 

Au fost afectate și lucrări executate în cadrul investiției „Amenajarea râului Arieș și afluenți pentru apărare împotriva inundațiilor a localităților Câmpeni, Baia de Arieș, Lunca Arieșului și aval acumulare Mihoiești, județul Alba și Cluj”, lucrări executate în perioada 2008-2009 și nerecepționate.

 • 161 ml zid de sprijin
 • 10 praguri îngropate – Ocoliș

 

Se propune astfel extinderea lucrărilor, astfel:

 • amenajare albie afluenți: 10 km
 • consolidări și apărări de mal: 15 km
 • supraînălțare lucrări: 14,5 km

Valoarea totală estimată a lucrărilor suplimentare este de 98.000.000 de lei, cu TVA inclus. Restul de execuție actualizat cu coeficient IPC iulie 2021 este de 12.755.000 lei. Valoarea totală estimată SF 2021 este de 110.755.000 lei.

Prin lucrările propuse se dorește crearea unei secțiuni de scurgere suficiente pentru tranzitarea undelor de viitură. Lucrările vor avea ca efect eliminarea riscului de producere a unor inundații pe acest sector prin crearea condițiilor necesare pentru curgerea apelor la debite medii și mari.

Astfel se va asigura creșterea gradului de siguranță a locuitorilor localității riverane, precum și a obiectivelor social economice din zonă în cazul producerii unor viituri cu debite maxime importante datorate ploilor cu caracter torențial sau mixte (topiri de zăpezi și ploi).

„Nerealizarea obiectivului de investiții propus va menține riscul crescut de producere a unor noi inundații în zonă, cu înregistrarea unor importante pagube materiale”, se mai precizează în caietul de sarcini.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

DOCUMENT: BNR schimbă regulile la credite imobiliare. Avans mai mare la credite în lei, euro și alte valute din 1 ianuarie 2022

Publicat

foto: Pixabay/moerschy

BNR vrea să schimbe condițiile de creditare pentru românii care investesc în imobiliare. Astfel, de la 1 ianuarie 2022 avansul va fi mai mare pentru toate tipurile de credite acordate fie în lei, euro sau alte valute. 

Astfel creditele în lei pentru investiții în imobiliare nu vor putea depăși 75% din valoarea garanției ,cele în euro 65%, iar cele în alte valute  50%.

DOCUMENTUL poate fi consultat AICI: BNR – Proiect de modificare reguli credite imobiliare

BNR a publicat un proiect de regulament pentru schimbarea condiţiilor de creditare pentru unele credite de investiţii imobiliare, prin care avansul ar urma să fie modificat, precum şi criteriile de calcul pentru gradul maxim de îndatorare al persoanelor fizice scrie ZF.ro

”În cazul creditelor acordate pentru achiziţia unui imobil care nu este destinat a fi utilizat ca locuinţă pentru folosinţă proprie şi permanentă/continuă a debitorului, limitele prevăzute la alin. (1)-(3) se reduc cu 10 puncte procentuale”, potrivit documnetului BNR.

Astfel, valoarea unui credit pentru investiţii imobiliare nu poate depăşi 75% din valoarea garanţiei ipotecare în cazul creditelor acordate în lei, faţă de 85% cât era în trecut, 65% pentru creditele în euro, şi 50% pentru creditele în alte valute.

Avans mai mare cu 10% pentru creditele în lei. Majorări și la euro și alte valute

Potrivit noilor calcule, românii vor avea de plătit un avans de 25% pentru creditele de investiţii imobiliare în lei, de 35% pentru cele în euro şi 50% pentru cele în alte valute.

Noile prevederi nu se aplică în cazul creditelor pentru investiţii imobiliare garantate integral sau parţial de stat.

În cazul creditelor acordate pentru achiziția unui imobil care nu este destinat a fi utilizat ca locuință pentru folosință proprie și permanentă/continuă a debitorului, limitele se reduc cu 10 puncte procentuale.

De asemenea, BNR propune ca pentru acordarea creditelor, împrumutătorii stabilesc prin normele proprii de creditare nivelurile maxime admise pentru gradul de îndatorare, cu luarea în considerare a riscului valutar, a riscului de rată a dobânzii şi a riscului de diminuare a veniturilor eligibile disponibile pe perioada de derulare a creditului.

Noile condiţii intră în vigoare de la 1 ianuarie 2022.

surse: BNR, ZF.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate