Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Mesaje de Valentine’s Day, Ziua Îndrăgostiților. Cine a fost Sfântul Valentin și de ce îl sărbătorim pe 14 februarie

Publicat

Mesaje de Valentine’s Day, Ziua Îndrăgostiților. Există mai multe legende și povestiri despre Sfântul Valentin, însă în general el este considerat un preot creștin martir care a trăit în timpul domniei împăratului roman Claudius al II-lea, în secolul al III-lea.

Legătura cu Ziua Îndrăgostiților și romantismul provine din mai multe legende și povestiri care circulă în jurul vieții sale.

Una dintre cele mai cunoscute legende spune că Sfântul Valentin ar fi oficiat căsătorii în secret între soldați.

În timpul domniei lui Claudius al II-lea, împăratul roman a interzis căsătoriile pentru tinerii soldați, crezând că bărbații necăsătoriți sunt mai buni luptători.

Vezi și Idei de CADOURI de Valentine’s Day: Ce surpriză poți să îi faci persoanei iubite în funcție de durata relației

Sfântul Valentin ar fi încălcat această interdicție și ar fi oficiat căsătorii în secret, pentru a-i ajuta pe tinerii îndrăgostiți să se căsătorească și să-și unească destinele.

O altă legendă spune că Sfântul Valentin ar fi ajutat prizonierii să scape din închisoare.

În timpul arestului său, se spune că el ar fi legat o prietenie cu fiica unui gardian și că i-ar fi trimis o scrisoare de adio semnată „Valentin”, din care a rămas cunoscută expresia „de la Valentin”.

Este posibil ca această poveste să fi contribuit la asocierea Sfântului Valentin cu romantismul și cu schimbul de mesaje de Ziua Îndrăgostiților.

În consecință, Sfântul Valentin a devenit un simbol al dragostei și al romantismului, iar Ziua Îndrăgostiților este sărbătorită în memoria sa în multe țări din întreaga lume.

Astăzi, Ziua Îndrăgostiților este o ocazie de a sărbători și de a onora legăturile de iubire și afecțiune dintre parteneri, iar tradițiile asociate cu această sărbătoare continuă să evolueze și să se adapteze în funcție de cultură și de timpurile moderne.

Mesaje de Valentine’s Day, Ziua Îndrăgostiților

„În fiecare zi alături de tine este o zi de sărbătoare. Sărbătoresc dragostea noastră în fiecare clipă. La mulți ani de Ziua Îndrăgostiților, iubirea mea!”

„Tu ești răsăritul din zorii mei, culorile din întunericul meu, melodia din tăcerea mea. La mulți ani, dragostea mea!”

„Când te uit în ochi, văd universul întreg reflectat în ei. Ești lumina care îmi umple viața de bucurie și sens. La mulți ani, sufletul meu!”

„Iubirea noastră este o poveste fără sfârșit, o melodie care nu se stinge niciodată. Te iubesc mai mult decât pot să îți spun. La mulți ani, dragostea mea!”

„Fiecare zi petrecută alături de tine este o binecuvântare. Îți mulțumesc pentru că ești parte din viața mea. La mulți ani, iubirea mea!”

Citește și alte MESAJE și SMS-uri de Ziua Îndrăgostiţilor. Declaraţii de iubire în câteva cuvinte, de Valentine`s Day

„Tu ești răspunsul la toate întrebările mele, culoarea în griul zilelor mele, pacea în haosul meu. La mulți ani, inima mea!”

„Dragostea noastră este ca un râu care curge mereu, întotdeauna în mișcare, mereu plin de viață. La mulți ani, dragostea mea veșnică!”

„Să te iubesc este singura mea misiune pe această lume. Tu ești totul pentru mine. La mulți ani, iubirea vieții mele!”

„Fiecare zi alături de tine este o aventură minunată, un dans plin de grație și pasiune. Te iubesc mai mult decât cuvintele pot exprima. La mulți ani, sufletul meu pereche!”

„Sărutul tău este magia care îmi încântă inima, mângâierea ta este alinarea care îmi aduce pace. La mulți ani, iubirea mea eternă!”

Citește și: Controverse despre Valentine’s Day – Ziua Îndrăgostiților. Un renumit preot spune pe cine ocrotește, de fapt, Sfântul Valentin

„În fiecare zi alături de tine descopăr un nou motiv să te iubesc și să te admir. Ești minunea mea, dragostea mea infinită. La mulți ani, dragostea mea!”

„Fiecare clipă alături de tine este o poveste de dragoste în sine. Te iubesc mai mult decât pot să îți spun. La mulți ani, inima mea!”

„Tu ești visul care mi s-a împlinit, răspunsul la rugăciunile mele. Te iubesc dincolo de cuvinte. La mulți ani, sufletul meu pereche!”

„În fiecare bătaie a inimii mele te simt aproape, în fiecare respirație te iubesc din ce în ce mai mult. La mulți ani, dragostea vieții mele!”

„Dragostea noastră este ca un colaj de momente minunate, o poveste de iubire fără sfârșit. La mulți ani, dragostea mea eternă!”

„Fiecare zâmbet pe care mi-l oferi îmi umple inima de fericire și bucurie. Te iubesc mai mult decât îți poți imagina. La mulți ani, iubirea mea!”

„În fiecare zi alături de tine învăț ce înseamnă adevărata dragoste și devotament. Tu ești totul pentru mine. La mulți ani, dragostea vieții mele!”

„Dragostea ta mă face să zbor pe aripi de îngeri și să visez la stele. Te iubesc mai mult decât cuvintele pot exprima. La mulți ani, sufletul meu pereche!”

„În fiecare privire pe care ți-o arunc îmi găsesc refugiul și liniștea. Ești casa mea și inima mea. La mulți ani, dragostea mea eternă!”

„Fiecare sărut al tău este o promisiune de iubire veșnică, fiecare mângâiere este o declarație de afecțiune sinceră. La mulți ani, iubirea vieții mele!”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax