Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Mesaje și simboluri extremiste, afișate în centrul orașului Alba Iulia. FOTO

Publicat

Mesaje și simboluri extremiste, afișate în centrul orașului Alba Iulia. O serie de mesaje specifice propagandei de extremă dreapta au fost lipite pe stâlpi, la mică distanță de sediul IPJ Alba și chiar în fața sediului AUR. 

Stikerele îi reprezintă pe Corneliu Zelea Codreanu, fostul șef al Mișcării Legionare din România și pe mareșalul Antonescu.

”Urmează-ți Mareșalul” și ”Urmează-ți Căpianul” sunt mesajele care însoțesc printurile respective.

Pe lângă acestea, au mai fost lipite mesaje specifice mișcării de dreapta din România, dar și afișe injurioase la adresa unor politicieni.

În plus, există și mesaje care nu au legătură cu Alba Iulia, fiind mai degrabă unele specifice galeriilor de fotbal.

România are din 2002 o legislație dedicată care criminalizează activitățile, organizațiile și simbolurile cu caracter fascist, rasist sau xenofob.

Cu toate acestea, organizațiile extremiste de dreapta continuă să funcționeze, arată un studiu al Fundației Friedrich-Ebert-Stiftung.

Deoarece desfășurarea de activități și promovarea în public a unor idei sau concepții de natură fascistă, rasistă sau xenofobă se pedepsește conform legii, utilizarea simbolurilor vizuale și a codurilor speciale a devenit o formă disimulată de exprimare publică a acestor idei fără teama de repercusiuni legale, mai precizează documentul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax