Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Mesajele dintre utilizatorii de WhatsApp pot fi interceptate. Care ar fi vulnerabilităţile aplicaţiei

Publicat

whatsapp video callDeși Facebook susține că absolut nimeni nu poate intercepta mesajele dintre utilizatorii WhatsApp, nici măcar compania, o anchetă jurnalistică The Guardian susține că există o vulnerabilitate care permite ca mesajele să fie accesate de Facebook sau de agenții guvernamentale. Acest lucru este posibil din cauza modului în care compania a pus în practică modul de criptare end-to-end. Vulnerabilitatea este descrisă ca fiind un pericol pentru libertatea de exprimare, mai ales că WhatsApp este folosită cu încredere de disidenți, activiști și diplomați.

Backdoor-ul (ușa secretă) a fost descoperit de Tobias Boelter, un cercetător de la University of California, Berkeley. El a spus, pentru The Guardian, că dacă o agenție guvernamentală cere WhatsApp să-i dea convorbirile între anumiți useri, compania poate face asta din cauza modului în care a schimbat cheile de criptare.

Boelter a semnalat vulnerabilitatea către Facebook în aprilie 2016, dar compania a spus că știe de ea și că reprezintă un comportament așteptat și nu are de ce să lucreze la subiect. The Guardian scrie că a verificat și backdoor-ul este încă acolo.

Marea problema nu este doar că Facebook și WhatsApp nu au fost necinstite cu utilizatorii, ci mai ales că autoritățile din țări cu regim politic opresiv pot ajunge să citească mesajele trimise de opozanți și aceștia pot avea de suferit.

Grav este că vulnerabilitatea poate fi exploatată nu doar pentru a vedea mesaje singulare, ci întregi conversații, atrage atenția profesorul care a descoperit-o.

Îngrijorările legate de confidențialitatea informațiilor user-ilor WhatsApp au apărut imediat după anunțul din august 2014 când Facebook a făcut public faptul că va cumpăra WhatsApp, contra 22 miliarde dolari.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax