Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Mesajele şterse din telefon pot fi recuperate. Vezi ce înseamnă analiza „materială”

Publicat

Orice mesaj trimis de pe un telefon mobil poate fi găsit, chiar dacă a fost şters. Nici distrugerea telefonului nu îi asigură pe posesori că mesajele trimise nu pot fi descoperite. Experţii pot recupera aproape orice informaţie din dispozitivul mobil.

„Deşi acest lucru face operaţiunea mai dificilă, ştergerea unor date din telefon nu înseamnă că acestea nu pot fi găsite”, a declarat Courtney Lancaster, expert în identificarea datelor de pe telefoanele mobile.

Experţii au numeroase mijloace prin care pot găsi mesaje sau fişiere şterse de pe un telefon.

O aşa-numită analiză „materială” poate să recupereze informaţiile şterse dintr-un smartphone. Atunci când o fotografie este salvată, sistemul de operare va stoca variante diferite ale imaginii în mai multe fişiere. O pictogramă poate fi în continuare disponibilă, chiar dacă poza originală nu mai există.

Infractorii obişnuiesc să îşi distrugă telefoanele pentru că realizează că informaţii de pe acestea pot fi folosite ca probe în instanţă. Deşi distrugerea telefoanelor face munca experţilor mai dificilă, identificarea datelor nu este imposibilă. „Datele sunt stocate acolo unde sunt stocate, aşa că nu ne interesează prea tare carcasa. Nici apa nu constituie întotdeauna o problemă”, a mai precizat Courtney Lancaster.

sursa: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax