Connect with us
Publicitate

POLITICA

Mesajul deputatului PSD, Ioan Dîrzu la începerea anului universitar: Îmi doresc să avem calitate, nu cantitate!

Publicat

Începerea anului universitar este un moment al speranței, al ambițiilor și al proiectării. Este momentul în care bobocii din anul întâi întâlnesc o nouă lume plină de cunoaștere, unde aripile li se deschid și oportunitățile profesionale încep să apară. Sigur, concursul cadrelor universitare și al întregii comunități universitare trebuie să fie nelipsit. Este un îndemn, dragi profesori și studenți mai mari, de a avea grijă de noii membri ai familiilor universitare din care faceți parte, transmite deputatul Ioan Dîrzu într-un comunicat de presă. 

„Începerea anului universitar este și un moment al speranței pentru actualii studenți și cadre universitare. Este vorba despre speranța de a avea un învățământ de calitate, cu drepturi respectate și coeziune socială în comunitatea universitară.

Acum, la început de an universitar, în an Centenar, tot ce îmi doresc este să ne concentrăm în a asigura un învățământ superior centrat pe student. Îmi doresc ca toate universitățile din România să respecte legea și să nu mai lezeze drepturile studenților și profesorilor. Îmi doresc ca toate cadrele universitare să fie tratate egal și respectate de către rectori și aparatul administrativ al universităților. Îmi doresc să avem calitate, nu cantitate!

Mediul universitar românesc este dator să renască din propria cenușă iar noi, politicienii, suntem datori să ne asigurăm că finanțarea universitară trebuie să vină proporțional cu buna-credință, profesionalismul și performanțele manageriale ale conducerii universităților.

Încerc să transmit astăzi un mesaj al studenților și profesorilor către conducerea universităților din România și să le spun că autonomia universitară nu înseamnă puterea de a face ce dorești, ci dreptul și responsabilitatea de a performa prin propriile puteri. Condiția, însă, rămâne aceea de a fi capabili și doritori de schimbare!

Îi rog și pe reprezentanții autorităților locale să nu uite de universități, să le finanțeze să le promoveze, pentru că, în fond, universitatea face parte din comunitatea locală și este sau poate fi cartea de vizită a fiecărui oraș în care se află.

În final, dragii mei studenți, onorate cadre universitare, vă doresc din toată inima un an academic plin de performanțe, idei luminate, putere de muncă și inspirație. Voi rămâne un fidel prieten al universităților românești, un sprijin în Parlamentul României pentru tot ceea ce înseamnă dezvoltarea învățământului superior românesc și al cercetării științifice.” a transmis , Ioan Dîrzu – deputat PSD de Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax