Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Mesajul emoționant al unui manager de resurse umane de la o companie din Alba pentru colegii săi: Noii eroi sunteți voi! (P)

Publicat

Mesajul emoționant al unui manager de resurse umane de la o companie din Alba pentru colegii săi: Noii eroi sunteți voi!

“Zilele trecute am citit un articol despre eroi, scris de o tânără de 16 ani.

M-a impresionat și m-a emoționat.

Nu era vorba despre super-eroii din filme, ci despre super-eroii zilelor noastre, oamenii obișnuiți de lângă noi: medicii care pot fi un exemplu pentru Superman, Batman sau orice personaj fantastic, învățătorii și profesorii care în ultimii doi ani au trebuit să-și depășească limitele și să se obișnuiască cu noul normal nemaiîntâlnit până acum, părinții ai căror copii fac școală online (personal, consider că a fi părinte în România de azi este ca mersul pe sârmă pentru cel mai iscusit acrobat) și, până la urmă, noi toți.

Voi încerca să abordez mai curajos ideea aceasta de eroi moderni.

Atunci când auzim cuvântul “erou” avem tendința să ne gândim la cineva care a fost pe un câmp de bătălie, dar conform Dicționarului Explicativ al Limbii Române acesta are următoarea definiție:

EROU = Persoană care se distinge prin vitejie și prin curaj excepțional în războaie, prin abnegație deosebită în alte împrejurări grele ori în muncă.

Nu-i așa că definiția aceasta spune mai multe decât ne imaginam și că ne regăsim în ea?

De ce asociem eroii războaielor?

Fiindcă – cel puțin în teorie – doar acolo nu se aplică legile, doar în timp de război nu există stabilitate politică, doar în timp de război simți că banul începe să-și piardă puterea și valoarea, doar în timp de război ai limitări/restricții, doar în timp de război ai un dușman – vizibil sau invizibil – cu care trebuie să lupți, doar în timp de război nu ai voie să ieși seara după anumită oră… și câte și mai câte…

Câmpul de bătălie, respectiv războiul, în care a trebuit să ne remarcăm prin vitejie și curaj a fost fiecare zi din viața noastră extrem de plictisitoare și monotonă, din ultimii doi ani. A fost (și încăeste!) o perioadă în care nu știam dacă virusul acesta perfid ne va “prinde în mrejele sale”, în care nu știam dacă mama, bunica, sora, tatăl, fratele, bunicul, soțul, soția, prietenul, colegul cui va pieri, în care ne-a fost teamă să ne organizăm nunta, în care înmormântările au devenit mult mai dureroase decât pierderea în sine a persoanei dragi, în care îmbrățișările au fost aproape interzise, în care masca de protecție a devenit parte componentă a fețelor noastre….

Eroii suntem noi prin lupta și abnegația deosebită de care dăm dovadă în aceste împrejurări grele când, atât economia națională cât și cea globală au luat-o razna, când munca zilnică și rutina au devenit niște <fete Morgana>.

Noi toți am fost eroii noștri în ultimii doi ani

Și iată că, atunci când trebuie să faci bilanțul rezultatelor obținute în aceste vremuri tulburi, ai și surprize plăcute.

VCST Alba, prin rezultatele obținute pe parcursul ultimilor doi ani, a dat dovadă de un instinct de supraviețuire fantastic, de o ambiție și putere nemaiîntâlnite și toate acestea generate de puterea oamenilor care lucrează în această fabrică.

Compania VCST Automotive Production Alba este o fabrică de producție în industria automotive, cu un număr de angajați de cel puțin 10 ori mai mic decât al celor mai apropiați competitori zonali, dar cu o forță și cu o echipă de profesioniști și oameni uniți, care mai rar întâlnești.

De obicei, în companiile mai mici, oamenii se simt ca într-o familie.

Și, ca în orice familie, sunt zile mai liniștite, zile mai agitate, zile cu soare, zile cu nori, dar important este faptul că, dacă ne dorim să rămânem unii alături de alții pentru o perioadă cât mai îndelungată, trebuie să respectăm niște reguli, trebuie să facem mici compromisuri, trebuie să discutăm onest și deschis, trebuie să fim sinceri unii cu alții, trebuie să avem încredere unii în ceilalți.

Chiar dacă acești ultimi doi ani ne-au pus la încercare toate aceste comportamente și valori, cei care am crezut unii în ceilalți am rămas aici.

Ne străduim să mergem înainte împreună și nu ne lăsăm doborâți așa de ușor de războaie și dușmani, fie că vorbim de viruși invizibili sau de ființe umane foarte vizibile.

Echipa din VCST Alba știe care-i sunt punctele tari, dar, de asemenea, știe și undemai are de lucrat și îmbunătățit, va merge înainte și va dovedi și în anul 2022 ca va fi pe podiumul premianților.

Mă bucur că fac parte dintr-o echipă în care atitudinea de Imposibil poate deveni Posibil!

Sărbători frumoase tuturor angajaților VCST Alba, sănătate multă, fericire și realizări alături de cei dragi!”

Gyöngyi Hunyadi

Human Resources Manager

VCST Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax