Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Mesajul ”otrăvit” primit pe telefon de o femeie din Blaj. Cum a căzut într-o capcană clasică a hackerilor

Publicat

Un mesaj pe telefon s-a dovedit a fi o capcană pentru o femeie din Blaj. Este vorba despre un caz de fraudă informatică care a fost închis de procurorii din Blaj. 

În motivarea instanței este descris modul în care o femeie a fost indusă în eroare, printr-o escrocherie comună pe internet. Este vorba despre metoda ”Premiul”.

Modul în care escrocii au acționat este detaliat în motivarea instanței din data de 13 februarie 2024.

Metoda premiul

Cazul a avut loc în data de 12 septembrie 2022. Atunci femeia a primit un SMS pe telefon. În mesaj i se spunea că a câștigat un premiu. Pentru a obține premiul, în mesaj i se spunea că trebuie să acceseze un site.

De pe site-ul respectiv a fost redirecționată către o altă pagină de internet, unde și-a introdus datele cardului. Atunci a fost momentul în care a căzut în capcana escrocilor.

La scurt timp a aflat că din contul bancar au dispărut 170 de lei, printr-o tranzacție pe care nu a facut-o sau aprobat-o.

(…)mama persoanei vătămate a primit un mesaj tip SMS, trimis de către persoane neidentificate, fiind înștiințată că este una dintre cei trei câștigători ai unor premii, în mesajul respectiv fiind menționată atât numita (…) cât alte două persoane cu nume și prenume, precum un site pentru informații și a accesat site-ul respectiv, fiind ulterior redirecționată pe o pagină de internet, unde a introdus datele cardului aparținând acesteia din urmă, emis de către Banca Comercială  Română a autorizat o plată în sumă de 10 lei. În data de 15.09.2022, persoana vătămată a fost notificată cu privire la faptul că din contul acesteia a fost efectuată o tranzacție în sumă de 170,83 lei către site-ul trueplay.digital, tranzacție pe care nu a inițiat-o și nu a aprobat-o, au notat procurorii.

Femeia a anunțat banca, tranzacția a fost blocată, iar banii au fost restituiți. Deoarece era aproape imposibil să găsească cine a trimis mesajul, procurorii au cerut închiderea dosarului.

În data de 13 februarie judecătorii din Blaj au admis cererea și dosarul a fost închis.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax