Connect with us
Publicitate

BLAJ

Mesajul Papei Francisc, la finalul ceremoniei de pe Câmpia Libertății: ”Aici, la Blaj, vă aduc omagiul meu vouă”

blaj

Publicat

Papa Francisc și-a încheiat întâlnirea cu cei prezenți pe Câmpia Libertății cu un cuvânt de mulțumire pentru primirea călduroasă pe care i-au făcut-o autoritățile române, adresându-se inclusiv Patriarhului Daniel și credincioșilor Bisericii Ortodoxe Române.

”Doresc să vă salut încă o dată pe voi toți aici prezenți și pe cei care i-am întâlnit în aceste zile, mulțuvindu-vă tuturor pentru primirea călduroasă. Îi salut cu respect pe Domnul Președinte al Republicii și pe celelate autorități, exprimându-mi recunoștința sinceră pentru colaborarea rodnică în ceea ce privește pregătirea și desfășurarea acestei vizite.

Sunt recunoscător Prea Fericirii Sale, patriarhul Daniel, Sfântului Sinod, Clerului și credincioșilor Bisericii Ortodoxe din România, care m-au primit în spirit fratern”, a spus Papa Francisc.

Mai departe, Suveranul Pontif a l-a salutat ”plin de afecțiune” pe Cardinalul Lucian Mureșan.

”Îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a dat posibilitatea de a mă ruga cu voi și de a vă încuraja în angajamentul vostru de evanghelizare și de mărturie a carității. Aici, la Blaj, pământ de martiriu, de libertate și milostivire, vă aduc omagiul meu vouă, fii ai Bisericii Greco-Catolice care, de trei secole, dați mărturie, cu ardoare apostolică, despre credința voastră.

Preacurata Fecioară Maria să reverse ocrotirea ei maternă asupra cetățenilor României care în decursul istoriei, s-au încredințat mereu mijlocirii ei” a spus Papa Francis, la finalul ceremoniei de pe Câmpia Libertății.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax