Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Mesajul Patriarhului Daniel către credincioși: Respectați cu stricteţe sfatul medicilor şi măsurile sanitare

Publicat

Patriarhul-daniel-la-alba-iulia-117.x71918

Patriarhul Daniel, a transmis, vineri, la pelerinajul din București, organizat de Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou și Sfântul Cuvios Ioan Iacob de la Neamț, un mesaj către credincioși. Acesta i-a îndemnat pe cetățeni să respecte „cu strictețe” sfatul medicilor și măsurile sanitare.

„Iubiți pelerini, viaţa şi sănătatea sunt daruri ale lui Dumnezeu pe care noi trebuie să le păstrăm şi să le cultivăm cu multă rugăciune, smerenie şi multă grijă, respectând cu strictețe sfatul medicilor şi măsurile sanitare hotărâte de autoritățile competente”, este mesajul către pelerini transmis de Patriarh și publicat de basilica.ro.

Acesta le-a mai spus credincioșilor să se roage pentru ca Dumnezeu să ocrotească poporul şi „pe toţi oameni de orice primejdie, dar mai ales de boli molipsitoare şi aducătoare de moarte”.

Scrisoare dură adresată iererhilor din BOR

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, le-a trimis ierarhilor din BOR o scrisoare dură în care le cere acestora să se abțină de la comentarii despre vaccin și pandemie, potrivit G4Media.ro.

În scrisoare Patriarhul Daniel critică faptul că unii ierarhi au încălcat disciplina internă a Bisericii Ortodoxe și dă exemplul episcopului de Giurgiu, Ambrozie, care a susținut că vaccinurile anti-Covid ar fi expirate.

”Vă aducem la cunoștință că, în ultima perioadă, în special în contextul extinderii pandemiei, unii clerici s-au exprimat public asupra unor chestiuni de interes național, mai ales cu opinii pro sau contra vaccinării, nerespectând astfel prevederile statutare și hotărârile sinodale referitoare la disciplina comunicării în BOR.

Mai mult chiar, unii ierarhi și-au exprimat public puncte de vedere personale în mod unilateral, fără nici o consultare cu mitropolitul lor sau cu Patriarhul.

Recent o astfel de atitudine a avut-o preasfințitul părinte Ambrozie, episcopul Giurgiului, care a folosit predica din cadrul Sfintei Liturgii pentru a critica virulent autoritățile publice din România, în special pe președintele României”, arată Patriarhul Daniel în scrisoare.

El arată că poziționările anti-vaccin ale unor ierarhi au adus prejudicii întregii biserici: ”luările de poziție individuale privind relațiile Stat-Biserică la nivel național nu respectă prevederile statutare și hotărârile sinodale referitoare la responsabilitatea și disciplina comunicării în Biserica Ortodoxă, generând deja atât reacții în presă, care au adus un deficit de imagine Bisericii, cât și petiții și plângeri ale cetățenilor înregistrate la Cancelaria Sfântului Sinod”.

Scrisoarea integrală a PF Daniel AICI: Scrisoare-Patriarhul-Daniel

Mediul de afaceri din România i-a solicitat Patriarhului Daniel să dea un mesaj clar populaţiei

„Preafericirea Voastră Părinte Patriarh Daniel, reprezentaţi cultul cel mai important din România şi aveţi puterea de a opri nenorocirea din spitale, pentru că românii se uită şi ascultă de Biserică şi reprezentanţii săi.

Faceţi personal acest lucru, daţi un mesaj clar pentru susţinerea vaccinării, opriţi informaţiile false şi abordările radicale despre vaccinare provenite dintr-o parte a clericilor. Ţara vă va fi recunoscătoare, chiar dacă vor fi şi oameni nemulţumiţi”, spune mediul de business.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax