Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Mesajul PF Lucian la anunțul demisiei Papei Benedict al XVI-lea: „În fața curajosului gest, trebuie să ne aplecăm frunțile și inimile cu respect”

Publicat

Anunţul Papei Benedict al XVI-lea a că îşi părăseşte fotoliul pontifical, primul moment din ultimii 600 de ani când un suveran pontif face un astfel de gest, i-a surprins pe credincioşi, pe politicieni şi pe cardinali. Cardinalul Ratzinger a devenit Papa Benedict al 16-lea la vârsta de 78 de ani, fiind cel mai în vârstă suveran pontif, ales în 2005.

În acest context, PF Lucian, Arhiepiscop și Mitropolit de Alba Iulia și Făgăraș, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, a transmis un mesaj prin care și-a exprimat surprinderea, dar a făcut totodată un apel la rugăciune și la iubire, pentru toți credincioșii.

Vă prezentăm mesajul integral al PF Lucian:

„Iubiți Confrați întru episcopat și întru preoție,

Dragi credincioși,

Anunțul făcut de Sfântul Părinte Papa Benedict al XVI-lea în fața cardinalilor, reuniți întru Concistoriu pentru canonizări, acela de a renunța „în deplină libertate la ministerul de Episcop al Romei și succesor al Sfântului Petru”, ne-a surprins pe fiecare dintre noi în primul moment.

Rugăciunea, în schimb, este aceea care ne apropie de Domnul și ne ajută să descifrăm lucrurile de pozițiile și atitudinea Papei în Spiritul Sfânt prin puterea speranței care toate le nădăjduiește. Astfel, mă adresez tuturor și Vă îndemn la încredere și la speranță: Papa Benedict, printr-un gest de curaj și responsabilitate, ne face dovada că este profund conștient de limitele persoanei umane, ne demonstrează prin umilință adevărata măreție a omului care cunoaște timpurile în care trăiește Biserica, ne face să înțelegem care trebuie să fie atitudinea fiecăruia în fața puterii, ne demonstrează încă o dată cât de măreț a fost Isus pe cruce.

În fața curajosului gest al Sfântului Părinte, trebuie să ne aplecăm frunțile și inimile cu respect și admirație și să îl însoțim cu rugăciunea, devotamentul și iubirea noastră.

Lucian Cardinal Mureșan

Arhiepiscop Major”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. vali

    marți, 12.02.2013 at 14:51

    Cel mai batran suveran pontif ales a fost Clement X (1670-1676), in 1670 avea onorabila varsta de 80 de ani.

  2. Pingback: Singurul cardinal român, PF Lucian Mureșan, nu va participa la conclavul papal, din motiv că a depășit vârsta de 80 de ani | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax