Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Mesajul pompierilor de la ISU Alba pentru populație: STOP incendiilor de vegetație uscată! Focul poate fi scăpat de sub control

Publicat

Pe o vreme caniculară, pompierii militari ai ISU Alba intervin sâmbătă, 23 iulie pentru a limita distrugerile provocate de incendii de vegetație uscată, pe raza județului. 

Cu o avertizare meteo COD PORTOCALIU de caniculă, pompierii din Alba fac un apel către cetățeni să nu mai dea foc vegetației uscate deoarece există un risc ridicat ca focul să fie scăpat de sub control.

”În ultimele ore, echipajele operative din subunitățile ISU Alba cât și Seviciile Voluntare pentru Situații de Urgență au intervenit de urgență pentru limitarea propagării și stingerea mai multor arderi necontrolate care au produs pagube insemnate pe raza județului Alba.

Incendiile de vegetație uscată se propagă rapid și pun în pericol culturile agricole din apropiere, locuințele și chiar viețile oamenilor. De asemenea, fumul generat de aceste incendii poate afecta grav traficul rutier!

În perioadele cu temperaturi ridicate și secetă, crește considerabil riscul de producere a unor incendii de vegetație uscată, incendii care se pot propaga ușor la locuințe sau culturi agricole și pot produce victime.

Având în vedere temperaturile anunțate pentru zilele acestea, care pot ajunge chiar și la 40 de grade, recomandăm cetățenilor să manifeste prudență în utilizarea focului deschis”, au transmis reprezentații ISU Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax