Contacteaza-ne si pe
Publicitate

BLAJ

Mesajul primarului din Blaj, după vizita Papei: România Frumoasă există și e mai vie ca niciodată! Mă înclin respectuos

Publicat


p

Primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar, a transmis un mesaj de mulțumire tuturor celor implicați în organzarea vizitei Papei în ”Mica Romă”.

Evenimentul a fost unul foarte bine organizat, în ciuda prezenței în oraș a 120.000 de pelerini, un record absolut. Blajul a marcat astfel un moment unic în istoria regiunii: prima vizită a unui Papă în Transilvania. 

p

Mesajul lui Gheorghe Valentin Rotar, primarul Blajului

Vizita Sanctității Sale Papa Francisc la Blaj a reprezentat un moment unic, de o dimensiune spirituală profundă, care ne-a arătat tuturor fața adevăratei Românii!

Despre Blaj se vorbește acum la superlativ, ca despre un adevărat model de civilizație, micul nostru oraș cu inimă mare arătând tuturor că aici Europa este la ea acasă!

Toate acestea se datorează împlicării totale pe care au avut-o toți cei care au participat la organizarea acestui moment istoric!

Le mulțumesc celor peste 100 de mii de pelerini prezenți la Blaj, pentru modul în care au participat la evenimentele găzduite de orașul nostru, oameni frumoși, oaspeți minunați, care au avut un comportament exemplar din toate punctele de vedere și care au arătat că România Frumoasă există și este mai vie ca niciodată!

Le mulțumesc tuturor blăjenilor care au înțeles momentul istoric pe care îl trăiește comunitatea noastră și care s-au dovedit gazde primitoare pentru cei veniți de departe.

Lor le mulțumesc și pentru înțelegerea pe care au manifestat-o în ceea ce privește toate măsurile de securitate și restricțiile de circulație, fără de care un astfel de eveniment nu ar fi putut avea loc.

Nu în ultimul rând, le mulțumesc tuturor instituțiilor implicate în organizarea acestui eveniment: Mitropolia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, Administrația Prezidențială, Guvernul României, Secretariatul de Stat pentru Culte, Consiliul Județean Alba, Primăria și Consiliul Local Blaj, precum și Comitetul Interministerial pentru Securitate „Vizită Papa 2019”, format din MApN, MAI, SRI, SIE, STS și SPP.

Într-o perioadă în care românii și-au reafirmat credința în valorile europene, la Blaj aceste idealuri au fost, încă o dată, confirmate din plin!

Cu toții am respirat aerul libertății, iubirii și milostivirii, care au caracterizat întreaga existență a celor șapte episcopi greco-catolici beatificați!

Cu toții am mers împreună cu Sfântul Părinte! Să mergem împreună în continuare! Vă mulțumesc și mă înclin, respectuos!

Foto: Facebook Gheorghe Rotar


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

CÎMPENI

O porție de mici, motiv de scandal la un eveniment din Apuseni. Au intervenit jandarmii din Alba

Publicat

O porție de mici a fost motiv de scandal la un eveniment organizat în Munții Apuseni. Clientul s-a certat cu vânzătorul și fiul acestuia și a fost nevoie de intervenția jandarmilor din Alba. Cei implicați au fost amendați. Jandarmii din Alba au intervenit în aplanarea unui conflict izbucnit din cauza unei „porții de mici”, în […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Un tânăr din Ohaba a provocat un accident de motocicletă și a vrut să ascundă acest lucru. Un minor a ajuns la spital

Publicat

accident motocicleta

Polițiștii din Sebeș îl cercetează penal pe un tânăr din comuna Ohaba, care, fără a avea permis, a transportat, pe o motocicletă, doi minori și a provocat un accident. Tânărul a vrut să-și ascundă fapta, iar după producerea accidentului a părăsit locul accidentului. Potrivit IPJ Alba, la data de 20 august 2019, polițiștii rutieri din […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Miercuri: Zi fierbinte la Alba Iulia. Temperaturile maxime vor depăși cu 7 grade temperaturile normale pentru această perioadă

Publicat

c

Va fi o zi extrem de fierbinte la Alba Iulia. Meteorologii anunță maxime de 32-33 de grade Celsius și minime de 18 grade. Temperaturile normale pentru această perioadă sunt considerate a fi maximele de 25 de grade și minimele de 12. Cel mai cald va fi de la ora 12 la 16, când temperatura resimțită […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat de presă – Beniamin Todosiu, USR Alba: Datoria externă a României a depășit 100 miliarde de euro. Urmează falimentul!

Publicat

Beniamin Todosiu

”După doi ani și jumătate de guvernare PSD-ALDE, datoria externă a României a depășit 100 de miliarde de euro! Doar în primele șase luni din 2019, datoria externă totală a crescut cu 4,25 miliarde euro, iar față de 31 decembrie 2016, majorarea este de aproape 11 miliarde de euro! Cele nouă mari spitale promise a fi […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate