Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

MESAJUL PRIMARULUI Mircea Hava cu ocazia Zilei Europei, 9 MAI: „Ziua Europei este și Ziua Ta”

Publicat

În fiecare an, la 9 mai, se serbează Ziua Uniunii Europene, pentru a marca istorica declaraţie de la 9 mai 1950 a ministrului francez de externe Robert Schuman, prin care propunea un plan de colaborare economică între Franţa şi Germania, pentru eliminarea rivalităţilor seculare dintre cele două state. Decizia a fost luată de Consiliul European de la Milano, în 1985.

Mesajul primarului Mircea Hava cu ocazia Zilei Europei:

9 mai nu este o zi ca oricare alta, este o zi în care ar trebui, mai mult ca oricând, să conștientizăm că avem alături o Europă întreagă. Este o zi care ne reamintește că trebuie să fim mândri, ca români, zi de zi și nu doar câteodată. La Alba Iulia, Europa se simte în tot ce am realizat cu sprijinul ei. Am făcut din Alba Iulia – Cealaltă Capitală, un oraș cu oameni demni, în care porțile Cetății se deschid în fiecare zi pentru Europa.

Ne putem mândri nu doar cu trecutul nostru, în care oameni de cultură, de știință sau pur și simplu pionieri ai românismului au strălucit în Europa și în lume, ci și cu prezentul.

Europa înseamnă mai mult decât să circulăm sau să muncim liber, înseamnă o casă, o comunitate, în care diferențele istorice și culturale unesc, nu despart. Înseamnă și că, alături de tine și în fiecare zi, milioane de oameni deschid ușa cu aceeași conștiință că pot răzbi. Să credem, deci, într-o Europă pe care chiar noi o construim și o folosim, pentru că fiecărui român să-i fie mai bine.

Îți spun „La mulți ani!” cu bucuria că atât Alba Iulia, cât și România, se află de mult în Europa și aici vor rămâne!

Mircea HAVA, Primarul Municipiului Alba Iulia

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax