Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Mesajul Promoției 2020 de la Colegiul Național Militar din Alba Iulia: Nu vrem să fim numiți „generație de sacrificiu”


Publicat

Cei 116 de absolvenți din Promoția 2020 – „General Ioan Emanoil Florescu”, de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia au încheiat pregătirile din liceu și vor susține, de luni, examenul de Bacalaureat.

La momentul absolvirii, tinerii se gândesc cu speranță la viitor și spun că  nu vor să fie considerați „generație de sacrificiu”, ci să fie ”acei învingători care își duc la îndeplinire visurile”.

Vezi BACALAUREAT 2020: Toate testele de pregătire și baremele. Modele de subiecte pentru examenul elevilor de clasa a XII-a

Mesajul Promoției 2020 – „General Ioan Emanoil Florescu”

Iată că promoția noastră a ajuns ziua absolvirii, ziua în care ne pregătim pentru primul nostru zbor. Lăsăm în urmă patru ani plini de amintiri și ne îndreptăm curioși spre ceea ce ne rezervă viitorul. Este ultima etapă care încununează viața noastră de elevi militari și ne îndreaptă pașii spre viitoarea carieră militară.

Dragi profesori și cadre militare,

Ne-ați îndrumat pașii de-a lungul celor patru ani de liceu, ne-ați transmis cunoștințele, ne-ați oferit sfaturi, ne-ați fost mentori și părinți. Experiența dumneavoastră de viață, implicarea și devotamentul de care ați dat dovadă ne-au transformat din copiii timizi de mai ieri, în tineri educați, serioși și hotărâți, pregătiți pentru ceea ce va urma.

Vă mulțumim și vă suntem recunoscători pentru tot ce ați făcut pentru noi.

Dragi colegi,

Am început împreună aventura cunoașterii și devenirii noastre în colegiul militar. Am parcurs împreună acest drum, uneori lin, alte ori anevoios, cu succese sau greșeli, cu bucurii sau tristeți… Iată-ne acum la finalul unui capitol pe care am fi dorit să îl putem rescrie. Am pierdut în ultimele luni momente frumoase din viața de absolvent dar am câștigat altceva: determinare și curaj…Până la urmă ziua absolvirii nu se rezumă doar la final, ci și la momentele petrecute până acolo. Și cu siguranță acest final deschis nu poate lăsa în urmă decât un „va urma” spus în 116 moduri diferite.

Ne oprim puțin, tragem aer în piept și plecăm mai departe. Nu vrem să fim numiți „generație de sacrificiu”. Vrem să fim acei învingători care își duc la îndeplinire visurile.

Este momentul să demonstrăm că suntem pregătiți pentru a deveni ofițerul de mâine și absolventul de ieri

Citește și BACALAUREAT 2020: REGULI pentru probele scrise care încep LUNI. Ce le este interzis candidaților

Mesajul comandantului companiei a IV-a elevi, sublocotenent Flavius Briciu, pentru absolvenții Promoției 2020

De la absolvent la absolvent…de la mentor la discipol

„Dragii mei elevi,

Viața omului, începând de la naștere, este o adevărată călătorie presărată cu o multitudine de aventuri, unele mai plăcute, altele mai puțin plăcute, cu suișuri și coborâșuri. Până la acest moment voi ați parcurs doar o parte din drumul destinat vouă și până la acest punct pot spune că ați reușit să finalizați o prestigioasă instituție de învățământ, care nu numai v-a educat, dar v-a făcut să gândiți și să acționați matur.

Ați legat prietenii care nu se vor stinge niciodată. Ați strâns amintiri pentru o viață întreagă.
Însă, poate cel mai important, este faptul că ați strâns un bagaj foarte bogat de cunoștințe, care precis vă vor ajuta pe tot parcursul vieții. Purtați pe umeri gradele onorifice ale maturității și ale sacrificiilor unui elev de colegiu militar. Purtați pe umeri atât mândria de a fi absolvent de colegiu militar, cât și obligația de a deveni cei mai buni ofițeri ai Armatei României.
Sunt foarte mândru de voi și, cu ajutorul lui Dumnezeu, ne vom revedea, mai bucuroși, mai îndrăzneți și poate, de ce nu, colegi de birou”.

Al vostru comandant de companie

Sublocotenent Flavius Briciu”

sursă: Facebook – Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba IuliaDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ABRUD

VIDEO: Mocănița a făcut praf două mașini, la Roșia Montană. Protest spontan al locuitorilor din Dăroaia

Publicat

Protest spontan în cartierul Dăroaia din Roșia Montană. Mocănița, micul trenuleț turistic al moților, a lovit două mașini. 

Circumstanțele accidentului nu sunt foarte clare.

Reprezentanții IPJ Alba au declarat că în urma incidentului nu au existat victime. Polițiștii au început un dosar penal in rem pentru distrugere din culpă. Cercetările continuă.

Mocăniţa Apusenilor şi-a reluat cursele turistice între oraşele Câmpeni şi Abrud sâmbătă 19 iunie.

În traseul său, trenul turistic trece prin Dăroaia, un cartier din Roşia Montană, unde locuinţele sunt foarte aproape de calea ferată.

De-a lungul anilor au avut loc numeroase incidente în care au fost implicaţi romi din comunitatea din zonă, nemulțumiți de disconfortul creat de trecerea trenului.


Miercuri, 23 iunie, locomotiva a lovit două autoturisme.

La faţa locului s-au adunat zeci de romi care au acuzat că trenul poate provoca chiar victime în rândul copiiilor.

Romii din Dăroaia sunt împotriva circulaţiei trenului turistic prin cartierul lor şi ameninţă cu proteste.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

COD ROȘU de vreme rea în Județul Alba. Se vor semnala ploi, vijelii și grindină. Localitățile vizate

Publicat

Autoritățile au emis un COD ROSU de vreme rea, valabil în centrul și estul județului Alba.

Perioada de valabilitate este 23.06.2021 15:45 – 16:30.

UPDATE ora 16.35: Valabilitatea codului roși a fost prelungită până la ora 17.15.

Se vor semnala ploi însemnate cantiativ de 50-60 litri pe metrul pătrat, grindină de dimensiuni medii, vijelii, descărcări electrice.

Autoritățile sunt în stare de alertă.

Avertizarea este  valabilă pentru localitățile Ighiu, Vințu de Jos, Baia de Arieș, Galda de Jos, Lupșa, Meteș, Cricău, Sălciua, Mogoș, Întregalde, Râmeț, Ponor.

La nivelul ISU Alba au fost dispuse măsurile specifice de înștiințare a autoritatilor locale vizate de CODUL ROȘU și de pregătire a intervenției, au transmis reprezentanții ISU Alba.

Sursă: ISU Alba

Știre în actualizare

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO UPDATE: PERCHEZIȚII în Alba Iulia la mai mulți comercianți de jucării. Polițiștii caută marfă contrafăcută

Publicat

Poliţiştii din Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, efectuează 3 percheziţii la persoane bănuite de săvârșirea unor infracțiuni de punere în circulație a unor produse purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată.

La data de 23 iunie 2021, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, efectuează 3 percheziţii, toate în municipiul Alba Iulia, la sediul unei societăți comerciale care desfășoară acte de comerț cu jucării și la punctele de desfacere ale acesteia.

Din cercetări a rezultat că reprezentanții societății comerciale ar fi expus, pentru vânzare, jucării susceptibile a fi contrafăcute, care poartă însemnele unor mărci înregistrate și protejate.

La percheziţii, alături de polițiștii de investigare a criminalității economice participă și polițiști criminaliști.

UPDATE: Rezultatele perchezițiilor

În urma perchezițiilor care au avut azi, 23 iunie 2021, la persoane bănuite de săvârșirea unor infracțiuni de punere în circulație de produse purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată, au fost indisponibilizate 1.221 de jucării și articole vestimentare, în valoare de peste 31.000 de lei.

La data de 23 iunie 2021, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectuat 3 percheziţii, toate în municipiul Alba Iulia, la sediul unei societăți comerciale care desfășoară acte de comerț cu jucării și articole pentru copii, precum și la punctele de desfacere ale acesteia.

Din cercetări a rezultat că reprezentanții societății comerciale ar fi expus, pentru vânzare, jucării și articole vestimentare susceptibile a fi contrafăcute, care poartă însemnele unor mărci înregistrate și protejate.

Cu ocazia perchezițiilor, au fost identificate și indisponibilizate 1.221 de jucării și articole vestimentare, în valoare de 31.409 de lei, în legătură cu care există suspiciunea că sunt contrafăcute.

Cercetările sunt continuate.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ASTĂZI: Ultimul apel de seară al Promoției 2021 a Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia

Publicat

Conform tradiției, miercuri, 23 iunie, la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia se va desfășura, începând cu ora 21:00, ultimul apel al Promoției 2021 – „Regele Mihai I – 100”.

Potrivit reprezentanților instituției, ultimul apel de seară este un moment emoționant pentru absolvenți prin care aceștia își iau rămas bun de la cei patru ani de liceu, de la colegi, cadre didactice și militare.

Apelul de seară este un moment din programul zilnic al elevilor de colegiu militar și se execută numeric, pe subunități, de către elevii gradați.

La terminarea numărătorii, aceștia raportează elevului plutonier adjutant efectivul prezent și absent. După apel elevii trec la activitățile din programul de seară.

Joi, 24 iunie, începând cu ora 9:00 va avea loc ceremonialul prilejuit de absolvirea Promoției 70 „Regele Mihai I – 100” și încheierea studiilor anului școlar 2020 – 2021.

În cadrul festivității sunt incluse momentele specifice: acordarea premiilor de onoare, predarea-primirea cheii generațiilor, dezvelirea tabloului promoției a 70-a, ce poartă denumirea onorifică „Regele Mihai I – 100”, și un spectacol artistic susținut de către elevii de la cercurile artistice.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate