Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Mesajul unei tinere din Alba Iulia care locuiește la Bergamo, pentru locuitorii din Alba: ”Stați în casă cât de mult puteți!”

Publicat

Orașul italian Bergamo, unde trăiesc mulți români, nu mai face față numărului mare de victime. ”Stați în casă cât de mult puteți” este mesajul unei tinere din Alba Iulia, care trăiește de mulți ani la Montello, la 7 kilometri de Bergamo, acum una dintre zonele din lume cele mai lovite de coronavirus. Adina Călina Iancu a descris, pentru cititorii Alba24, situația din regiunea în care locuiește. 

Mesajul tinerei:

”În spitale situația e gravă. Nu au personal, cheamă asistente și medici aflați la pensie sau aduc studenți din ultimul și penultimul an. Nu mai au locuri în spital, sunt bolnavi pe holuri și transferă bolnavii în alte regiuni. Ieri un pacient a murit în timp ce era transferat.

Nu mai sunt sicrie, le aduc din alte regiuni. Familiile celor care mor trebuie să aștepte două zile până când vin cei de la pompe funebre.

Trec ambulanțe foarte des. Ieri dimineață la Bergamo au improvizat un spital într-un cort ca sa evite răspândirea virusului în spitale. Avem noroc ca în Lombardia spitalele sunt bine dotate și reușesc cât de cât să facă față. Dacă se întâmplă în sud, nu știu ce va fi.

Autoritățile au probleme și cu fondurile. Se fac multe donații.

Orașele cele mai afectate sunt Bergamo, Alzano Lombardo, Nembro. Noi stăm la Montello, la 7 kilometri de Bergamo, iar acum virusul se extinde foarte repede în Brescia.

Mesajul meu pentru cei din Alba este să stea acasă cât pot de mult și să iasă doar la cumpărături și cei care nu au cum evita, la serviciu!

Noi stăm în casă de o lună și suntem bine! Stați în case, este foarte serios!

Context:

Orașul italian Bergamo nu mai face față numărului mare de victime. O parte dintre morți au fost transportați miercuri seară cu ajutorul camioanelor militare spre alte orașe din afara regiunii Lombardia.

Convoaiele au traversat mai multe localități și ilustrează dimensiunea dramei din Italia. 60 de sicrie au fost transportate de militari de la cimitirul local din Bergamo spre alte 11 localități: Acqui Terme, Brescia, Cervignano del Friuli, Domodossola, Modena, Parma, Piacenza, Rimini, Serravalle Scrivia, Trecate și Varese.

Dricurile aşteaptă la coadă în faţa porţilor închise ale cimitirului Monumental din Bergamo: oraşul lombard şi regiunea din care face parte sunt cele mai afectate de pandemia de coronavirus din Italia, cu 4.300 de cazuri.

Victimele pandemiei nu pot avea funeraliile obișnuite, interzise în Italia, la fel ca și celelalte adunări. Persoana decedată primeşte doar o binecuvântare rapidă.

Angajaţii de la pompe funebre şi cei câţiva apropiaţi ai persoanelor decedate care sunt acolo poartă mască de protecţie, înconjuraţi de o tăcere care pare să se fi abătut asupra întregii ţări, unde numărul morţilor, care se apropie de 3.000, riscă să egaleze numărul deceselor din China, transmit jurnaliștii aflați la fața locului.

Sursă foto: https://www.tgcom24.mediaset.it/

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax