Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Meșteșuguri”, expoziție de bijuterii manufacturate și vitralii în tehnica Tiffany, la Palatul Principilor Transilvaniei

Publicat

Palatul Principilor Transilvaniei din Alba Iulia va găzdui, în perioada 16 iulie – 16 august, expoziția temporară „Meșteșuguri”. 

Potrivit organizatorilor este vorba despreo incursiune în universul manufacturii de bijuterii și vitralii, printr-un concept original, semnat de bijutierul Victoria Geutskens și artista Carmen Iepure.

Vernisajul expoziției „Meșteșuguri” are loc marți, 16 iulie, la ora 14.00, iar accesul se face prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Alba Iulia.

Veți avea ocazia să descoperiți elemente, tehnici și stiluri păstrate și transmise mai departe în arta bijuteriilor manufacturate, creații ce conțin elemente care au stat la baza primelor bijuterii, datate în urmă cu 7.000 de ani.

Emailul, filigranul din platină și aurul pur nu mai au niciun secret în mâinile Victoriei Geutskens, bijutierul care a reușit să îmblânzească metalele prețioase, realizând, în premieră, bijuterii din aur de 24 carate, precum și dantelate filigrane din platină, demersuri utopice pentru breasla bijutierilor de până la ea.

Meșteșugul de a crea compoziții decorative din bucăți de sticlă colorată, legate între ele prin rețele de plumb sau cupru, a devenit un mod de exprimare predilect pentru artista Carmen Iepure, cea care vă așteaptă să vă lăsați uimiți de bogăția de reflexii din fiecare piesă ce armonizează farmecul estetic cu utilitatea practică a acestor elemente decorative.

Vor fi expuse exclusiv vitralii realizate în tehnica originală Tiffany, care poartă numele pictorului și designerului american Louis Comfort Tiffany, artist ce a revoluționat, la sfârșitul anilor 1.800, metoda de realizare a vitraliilor și decorațiunilor din sticlă.

Expoziția temporară „Meșteșuguri” va putea fi vizitată în fiecare zi, între orele 09.00 și 19.00, în perioada 16 iulie – 16 august.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate