Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

METEO: Când încep ploile pe arii extinse și se răcește vremea. Prognoza meteo în țară

Publicat

Un val de căldură se manifestă în aceste zile în România. În weekend însă vremea se răcește și vor fi ploi în aproape toate regiunile.

„Săptămâna va debuta cu o vreme frumoasă şi caldă pentru perioada în care ne aflăm, cu temperaturi între 14 şi 20 de grade Celsius. Posibil ca miercuri şi joi să înregistrăm valori de până la 24 grade Celsius.

Este posibil ca ultima zi din prima lună de primăvară să aducă la început precipitaţii în partea de vest, nord-vest a ţării, iar luna aprilie să debuteze cu ploi în majoritatea regiunilor”, a a anunţat directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, potrivit adevărul.ro.

Cel mai frig va fi duminică. Media temperaturilor maxime va fi de 9-11 grade Celsius, iar a minimelor se va situa în jurul valorii de 0 grade.

Înnorări extinse

Potrivit ANM, miercuri, 30 martie, vremea se va menţine caldă, chiar deosebit de caldă pentru această dată în regiunile extracarpatice. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil în Muntenia şi Dobrogea şi va avea înnorări în celelalte regiuni. Izolat, în nord-vest şi la munte va ploua.

Pe timpul nopții se extend înnorările. Vor fi ploi, local în vestul şi nord-vestul ţării şi pe suprafeţe mici în rest, cu o probabilitate mai ridicată în sud-vest şi centru.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, dar local şi temporar şi în regiunile nord-vestice şi sud-estice. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 15 şi 24 grade Celsius, iar cele minime între 4 şi 11 grade Celsius, mai scăzute în depresiunile Carpaţilor Orientali.

Ploi în majoritatea regiunilor

Vremea se înrăutățește de joi, 31 martie. Se înnorează temporar accentuat mai întâi în jumătatea de vest a țării. Mai ales după-amiaza, pe arii relativ extinse, va ploua, iar pe alocuri se vor cumula cantităţi de apă mai însemnate.

În celelalte zone, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi ploi pe arii restrânse, în general slabe. Vor fi mai ales averse, posibil însoţite de descărcări electrice.

Se topește zăpada la munte

Temperaturile ridicate şi precipitaţiile preponderent sub formă de ploaie vor determina topirea stratului de zăpadă în zonele montane. Vântul va avea intensificări la munte, cu rafale de peste 80-90 km/h pe creste, dar, local şi temporar, şi în celelalte zone, cu viteze mai mari de 50-60 km/h în vest, dar şi în regiunile est-sud-estice.

Tot joi, temperaturile maxime vor fi mai mici decât în ziua anterioară, devenind apropiate de normal în regiunile nord-vestice şi local în sud-vest şi se vor situa în continuare peste mediile multianuale în rest, astfel că la nivelul întregii ţări se vor încadra în general între 15 şi 24 grade Celsius, iar minimele termice vor fi cuprinse între 4 şi 13 grade Celsius.

Vineri, ploi și furtuni, precipitații mixte la munte

Vineri, 1 aprilie, vremea va fi în general instabilă, cu înnorări temporar accentuate. În cea mai mare parte a ţării, va ploua moderat, iar local se vor cumula şi cantităţi de apă însemnate. În sud şi în est, fenomene asociate instabilităţii atmosferice (averse, descărcări electrice şi rafale de vânt) se vor semnala începând din orele după-amiezii şi pe alocuri pot fi mai intense.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 15 şi 25 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în Muntenia, sudul Moldovei şi partea continentală a Dobrogei. Minimele termice vor fi cuprinse între 3 şi 12 grade Celsius.

În cursul nopţii, la altitudini mari în masivele vestice şi nordice vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană înaltă şi în regiunile sud-estice şi, local şi temporar, şi în rest.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax