Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

METEO: Când se încălzește iar și perioadele cu ploi. Vremea în Transilvania și la munte până în 3 mai

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie anunță prognoza de vreme pentru următoarele două săptămâni, în regiuni din țară. În Transilvania, vremea se mai încălzește după 23 aprilie. Probabilitatea de precipitații crește după 26 aprilie.

De 1 Mai, în județul Alba, se anunță vreme cu nori și soare și temperaturi maxime de 22 de grade Celsius. În 2 și 3 mai, însă, temperaturile scad din nou.

În Transilvania, variațiile termice diurne vor fi nesemnificative până în data de 23 aprilie, iar media acestora va fi de 14-15 grade. Ulterior acestei date va exista o creștere ușoară spre o medie de 20 de grade, în data de 27 aprilie, iar până spre sfârșitul intervalului, deși vor fi ușoare oscilații de la o zi la alta, acestea nu vor fi importante.

Minimele termice vor marca o scădere, de la o medie regională de 5 grade în prima noapte, la o medie de -2…0 grade, în data de 25 aprilie. Apoi, temperatura aerului va fi în creștere, spre 5 grade, în medie regională, în data de 28 aprilie, iar până la sfârșitul intervalului de referință sunt estimate variații mici în regimul termic.

Probabilitatea de ploaie va crește după data de 26 aprilie.

La munte, temperaturile maxime, până în data de 23 aprilie, vor fi în medie de 5 grade, apoi tendința temperaturilor diurne va fi de creștere ușoară, iar media acestora, până la sfârșitul intervalului, se va situa în jurul valorii de 10 grade.

Minimele termice vor marca o scădere până în data de 22 aprilie, de la o medie regională în jurul a 0 grade, la o medie de -5 grade. Apoi, temperatura aerului va crește ușor și până în ultima zi, deși vor mai fi unele variații termice de la o zi la alta, media minimelor va ajunge a se situa în jurul valorii de 3 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată din data de 26 aprilie.

surse: meteoromania.ro, accuweather.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax