Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

METEO de WEEKEND în ALBA: Soare şi ploi, cu temperaturi maxime de 17 grade Celsius. Vremea până duminică


Publicat

vremeaPrimul weekend din luna martie este unul de primăvară autentică, cu temperaturi peste 10 grade, dar și ploi. Maximele vor ajunge în acest sfârșit de săptămână la 17 grade.

Cele mai scăzute temperaturi se vor înregistra la munte, unde termometrele vor arăta între -1 și un grad Celsius. Vremea va fi în general ploioasă, doar sâmbătă vom avea parte de puțin soare. 

Vă prezentăm prognoza meteo pentru perioada 4-6 martie, în localităţi din Alba:

Vineri, 4 martie
Alba Iulia: minime de 4 grade Celsius, maxime de 12 grade Celsius; câteva averse
Sebeș: minime de 2 grade Celsius, maxime de 12 grade Celsius; câteva averse
Oaşa: minime de -1 grad Celsius, maxime de 4 grad Celsius; o aversă trecătoare
Aiud: minime de 8 grade Celsius, maxime de 1 grade Celsius; câteva averse
Blaj: minime de 3 grade Celsius, maxime de 14 grade Celsius; câteva averse
Ocna Mureş: minime de 2 grade Celsius, maxime de 13 grade Celsius; câteva averse
Zlatna: minime de 4 grade Celsius, maxime de 10 grade Celsius; câteva averse
Abrud: minime de 2 grade Celsius, maxime de 9 grade Celsius; câteva averse
Cîmpeni:  minime de 2 grade Celsius, maxime de 9 grade Celsius; câteva averse
Arieşeni: minime de 0 grade Celsius, maxime de 4 grad Celsius; câteva averse
Cugir: minime de 4 grade Celsius, maxime de 12 grade Celsius; câteva averse

Sâmbătă, 5 martie
Alba Iulia: minime de 2 grade Celsius, maxime de 14 grade Celsius; parțial însorit
Sebeș: minime de 2 grad Celsius, maxime de 15 grade Celsius; parțial însorit
Oaşa: minime de 0 grad Celsius, maxime de 4 grade Celsius; parțial însorit
Aiud: minime de 10 grade Celsius, maxime de 2 grade Celsius; parțial însorit
Blaj: minime de 2 grad Celsius, maxime de 14 grade Celsius;  parțial însorit
Ocna Mureş: minime de 2 grade Celsius, maxime de 14 grade Celsius; parțial însorit
Zlatna: minime de 0 grad Celsius, maxime de 12 grade Celsius; parțial însorit
Abrud: minime de 0 grade Celsius, maxime de 10 grade Celsius;parțial însorit
Cîmpeni: minime de 0 grade Celsius, maxime de 10 grade Celsius; parțial însorit
Arieşeni: minime de 1 grad Celsius, maxime de 5 grade Celsius; parțial însorit
Cugir: minime de 2 grad Celsius, maxime de 15 grade Celsius; parțial însorit

Duminică, 6 martie
Alba Iulia: minime de 5 grade Celsius, maxime de 16 grade Celsius; câteva averse
Sebeș: minime de 5 grade Celsius, maxime de 17 grade Celsius; câteva averse
Oaşa: minime de 1 grade Celsius, maxime de 5 grade Celsius; câteva averse
Aiud: minime de 4 grade Celsius, maxime de 12 grade Celsius; câteva averse
Blaj: minime de 6 grade Celsius, maxime de 16 grade Celsius; câteva averse
Ocna Mureş: minime de 4 grade Celsius, maxime de 16 grade Celsius; câteva averse
Zlatna: minime de 4 grade Celsius, maxime de 14 grade Celsius; câteva averse
Abrud:  minime de 3 grad Celsius, maxime de 11 grade Celsius; câteva averse
Cîmpeni: minime de 3 grad Celsius, maxime de 11 grade Celsius; câteva averse
Arieşeni: minime de 1 grade Celsius, maxime de 6 grade Celsius; câteva averse
Cugir: minime de 5 grade Celsius, maxime de 17 grade Celsius; câteva averse

sursa: accuweather.comȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Florin Roman, interpelare la Ministerul Sănătății, în legătură cu numărul de doze de vaccin și cu funcționarea platformei

Publicat

roman

Deputatul de Alba, Florin Roman, a trimis ministrului Sănătății Vlad Voiculescu un document în care solicită lămuriri legate de funcțioarea platformei de programare pentru vaccinare. De asemenea, a solicitat un răspuns scris la întrebarea dacă ”există numărul necesar de doze sau nu pentru persoanele care au reușit să acceseze platforma, ținând cont de faptul că acum primes mailuri de anulare a programărilor date de soft”.

”În aceste zile, numeroase persoane îmi semnalează faptul că nu se pot înscrie pe platforma de vaccinare din cauza blocări siteului. Mi se prezintă zilnic cazuri de persoane vulnerabile, în vârstă, cu diabilități sau cu boli cronice care nu pot fi vaccinate deși își doresc acest lucru, la nivelul județului Alba.

Înțeleg raportarea cu mândrie patriotică a unui număr care plasează România în media europeană, dar aici nu vorbim despre ”numere” domnule ministru, ci despre persoane bolnave, în vârstă, unele locuind în zone izolate de munte, care nu pot fi vaccinate.

Vă solicit să îmi răspundeți în scris care este motivul blocării platformei de vaccinare și dacă există numărul necesar de doze sau nu pentru persoanele care au reușit să acceseze platforma, ținând cont de faptul că acum primes mailuri de anulare a programărilor date de soft” se arată în documentul trimis de Roman, ministrului Sănătății.

Contactat de Alba24, deputatul a spus că a fost sunat inclusiv de primari din județ care au în localitățile lor cazuri de persoane imposibil de transportat, în vârstă, care nu au putut fi programate la vaccinare, deși doresc acest lucru, exemplificând cu situația unei femei de 78 de ani din Ocoliș, cu invaliditate.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

DUMINICĂ: Activități organizate în Piața Cetății din Alba Iulia, cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române. PROGRAM

Publicat

24 ianuarie * Mica Unire * Unirea Principatelor Române de la 1859 :Duminică, 24 ianuarie, cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române, în Piața Cetății din Alba Iulia se vor organiza o serie de activități. 

Programul este următorul:

  • 09.20 – 09.30 Primirea invitaților;
  • 09.30 – 09.35 Intonarea Imnului Național al României;
  • 09.35 – 09.40 Alocuțiune privind semnificația Zilei Unirii Principatelor;
  • 09.40 – 09.50 Moment tematic organizat pe acordurile ”Horei Unirii” interpretată de către fanfara Centrului de Cultură ”Augustin Bena”

La eveniment vor participa reprezentanți ai Instituţiei Prefectului – Judeţul Alba, Consiliului Judeţean Alba, Primăriei municipiului Alba Iulia, Arhiepiscopiei Ortodoxe Române, unităților militare (M.Ap.N., M.A.I.) din Garnizoana Alba Iulia, Direcției Județeane de Informații Alba, Oficiului Județean de Telecomunicații Speciale Alba, Asociației Veteranilor de Război, Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere, Asociației Militarilor Veterani și a Veteranilor cu Dizabilități din Teatrele de Operații și partidelor politice.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

2.699 cazuri COVID confirmate în România în ultimele 24 de ore. 74 decese noi, 997 pacienți la ATI. Date oficiale, 22 ianuarie

Publicat

Au fost raportate 2.699 noi cazuri de COVID-19, în ultimele 24 de ore, la nivel național, potrivit datelor transmise vineri, 22 ianuarie, de Grupul de Comunicare Strategică.

Numărul total al îmbolnăvirilor, de la începutul pandemiei este 706.475.

Sunt 74 decese noi. 997 pacienți sunt internați la ATI.

Vezi și ALBA: 66 de cazuri COVID înregistrate în ultimele 24 de ore. Incidența pe orașe și comune din județ, la 14 zile

Grupul de Comunicare Strategică:

”Până astăzi, 22 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 706.475 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

645.923 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.699 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 17.628 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 21.01.2021 (10:00) – 22.01.2021 (10:00) au fost raportate 74 decese (48 bărbați și 26 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Bacău, Bihor, Botoșani,  Brăila, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Galați, Gorj, Harghita, Ialomița, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Timiș, Vâlcea, Vaslui, Vrancea și București.

Dintre acestea, 3 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 6 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 14 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 32 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 19 decese la categoria de peste 80 de ani.

70 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități, iar pentru 3 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.968. Dintre acestea, 997 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 5.268.464 de teste RT-PCR și 69.007 teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 23.712 teste RT-PCR (15.012 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 8.700 la cerere) și 5.899 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 47.842 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 11.148 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 76.461 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 184 de persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 2.045 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 735 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 21 ianuarie, 4.799 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 859.230 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost întocmite, ieri, 5 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal”.

Incidența cazurilor noi la nivel național:

Situația cazurilor noi pe județe / top incidență COVID – 22 ianuarie:

Județ/populație/cazuri noi/incidența COVID:

Timiș – 30790 – 166 – 3,75

Cluj – 34222 – 133 – 3,13

Ilfov – 27595 – 118 – 3,07

Maramureș – 12654 – 73 – 2,53

Mun. București – 1E+05 – 413 – 2,52

Brașov – 27821 – 148 – 2,29

Constanța – 29175 – 101 – 2,09

Suceava – 17952 – 90 – 1,87

Sălaj – 6893 – 24 – 1,83

Caraș – Severin – 7376 – 37 – 1,81

Bihor – 19516 – 66 – 1,73

Satu Mare – 8002 – 58 – 1,72

Galați – 18205 – 56 – 1,7

Alba – 13417 – 66 – 1,66

Brăila – 9155 – 28 – 1,57

Botoșani – 9378 – 41 – 1,47

Bacău – 18172 – 73 – 1,46

Hunedoara – 13036 – 68 – 1,44

Sibiu – 18137 – 51 – 1,41

Dolj – 16886 – 69 – 1,38

Teleorman – 8679 – 38 – 1,38

Arad – 15333 – 84 – 1,37

Vaslui – 11647 – 50 – 1,35

Vâlcea – 10786 – 60 – 1,34

Neamț – 12221 – 62 – 1,31

Dâmbovița – 16118 – 37 – 1,21

Giurgiu – 7105 – 36 – 1,16

Bistrița – Năsăud – 8036 – 26 – 1,13

Mureș – 16269 – 68 – 1,12

Ialomița – 7451 – 31 – 1,08

Tulcea – 5929 – 15 – 1,07

Călărași – 6954 – 27 – 1,03

Argeș – 19941 – 39 – 1,02

Prahova – 25516 – 44 – 1,01

Iași – 30387 – 109 – 0,89

Mehedinți – 5433 – 21 – 0,89

Gorj – 5545 – 26 – 0,86

Covasna – 5433 – 18 – 0,83

Harghita – 5674 – 11 – 0,63

Buzău – 8825 – 28 – 0,6

Vrancea – 7591 – 18 – 0,6

Olt – 10328 – 20 – 0,58

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 783 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Județ / cazuri reconfirmate pozitiv

Municipiul Bucureşti – 115

Suceava – 48

Timiş – 47

Constanţa – 45

Cluj – 38

Galaţi – 33

Iaşi – 27

Mureş – 26

Argeş – 25

Bacău – 22

Ilfov – 22

Neamţ – 21

Braşov – 19

Satu Mare – 18

Teleorman – 17

Olt – 16

Dâmboviţa – 15

Hunedoara – 15

Ialomiţa – 15

Alba – 14

Arad – 14

Sălaj – 14

Vâlcea – 14

Maramureş – 11

Vaslui – 11

Bihor – 10

Caraş – Severin – 10

Gorj – 10

Mehedinţi – 10

Prahova – 10

Botoşani – 9

Călăraşi – 8

Dolj – 8

Bistriţa – Năsăud – 6

Covasna – 6

Giurgiu – 6

Harghita – 6

Brăila – 5

Tulcea – 5

Vrancea – 5

Buzău – 4

Sibiu – 3

sursă: Grupul de Comunicare Strategică

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ALBA: 66 de cazuri COVID înregistrate în ultimele 24 de ore. Incidența pe orașe și comune din județ, la 14 zile

Publicat

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 66 de cazuri noi COVID-19 în județul Alba, potrivit datelor transmise de DSP Alba, vineri, 22 ianuarie.

De la începutul pandemiei, în județul Alba, au fost raportate 13.508 de persoane care au contactat virusul. Dintre acestea, 12.355 de persoane au fost declarate vindecate și s-au înregistrat 356 decese.

Joi, în Alba au fost prelucrate 640 de probe (391 la SJU si 249 la DSP). Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 152.128.

Lista localităților din care provin persoanele confirmate în ultimele 24 de ore:

Urban (42 cazuri noi)

Alba Iulia – 25

Aiud – 6

Cugir – 3

Blaj – 2

Câmpeni – 2

Zlatna – 2

Sebeș – 1

Teiuș – 1

Rural (7 cazuri noi)

Bistra – 1

Bucerdea Grânoasă – 1

Ciugud – 1

Daia Română – 1

Doștat – 1

Ighiu – 1

Meteș – 1

Alte 16 cazuri noi în focare existente și un caz cu anchetă epidemiologică în desfășurare.

Incidența cazurilor COVID la 14 zile în județul Alba (8-21 ianuarie) – 1,66 (anterior 1,67).

TOP localități – Rata incidenței cazurilor noi COVID-19 la 14 zile (județul Alba):

Mediul urban:

Localitate – cazuri în perioada 8-21 ianuarie – incidența cazurilor COVID-19

Alba Iulia – 223 cazuri – 2,91 (anterior 2,77)

Cugir – 66 cazuri – 2,56 (anterior 2,60)

Câmpeni – 19 cazuri – 2,55 (anterior 2,28)

Teiuș – 15 cazuri – 2,06 (anterior 2,61)

Aiud – 36 cazuri – 1,41 (anterior 1,22)

Sebeș – 46 cazuri – 1,40 (anterior 1,49)

Blaj – 28 cazuri – 1,35 (anterior 1,35)

Abrud – 6 cazuri – 1,13 (anterior 1,13)

Zlatna – 9 cazuri – 1,13 (anterior 0,88)

Ocna Mureș – 12 cazuri – 0,86 (anterior 1,35)

Baia de Arieș – 3 cazuri – 0,78 (anterior 0,78)

Mediul rural

Localitate – cazuri în perioada 8-21 ianuarie – incidența cazurilor COVID-19

Daia Română – 17 cazuri – 5,42 (anterior 5,42)

Întregalde – 2 cazuri – 3,52 (anterior 3,52)

Galda de Jos – 14 cazuri – 3,10 (anterior 3,54)

Ciugud – 10 cazuri – 3,07 (anterior 3,07)

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate