Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

METEO de WEEKEND în ALBA: Temperaturi maxime de 35 de grade Celsius și furtuni. Vreme deosebit de caldă la sfârşit de săptămână


Publicat

furtuna alba

nori si soarePotrivit meteorologilor, nu scăpăm de averse sau furtuni nici în acest sfârșit de săptămână. Chiar dacă vineri temperaturile maxime vor atinge 35-36 de grade Celsius, sâmbătă și duminică, în cea mai mare parte a județului sunt așteptate furtuni.

Temperaturile minime în zona de munte vor fi de până la 12 grade Celsius. 

Vă prezentăm condiţii meteo în localităţi din Alba, în perioada 17 – 19 iunie:

Vineri, 17 iunie
Alba Iulia: minime de 17 grade Celsius, maxime de 35 grade Celsius; mai cald
Sebeș: minime de 17 grade Celsius, maxime de 35 grade Celsius; mai cald
Oaşa: minime de 12 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; soare cu nori
Aiud: minime de 18 grade Celsius, maxime de 35 grade Celsius; mai cald
Blaj: minime de 17 grade Celsius, maxime de 35 grade Celsius; mai cald
Ocna Mureş: minime de 18 grade Celsius, maxime de 35 grade Celsius; mai cald
Zlatna: minime de 17 grade Celsius, maxime de 34 grade Celsius; mai cald
Abrud: minime de 15 grade Celsius, maxime de 31 grade Celsius; mai cald
Cîmpeni: minime de 15 grade Celsius, maxime de 31 grade Celsius; mai cald
Arieşeni: minime de 14 grade Celsius, maxime de 26 grade Celsius; soare cu nori
Cugir: minime de 17 grade Celsius, maxime de 35 grade Celsius; mai cald

Sâmbătă, 18 iunie
Alba Iulia: minime de 16 grade Celsius, maxime de 31 grade Celsius; câteva furtuni
Sebeș: minime de 16 grade Celsius, maxime de 31 grade Celsius; câteva furtuni
Oaşa: minime de 12 grade Celsius, maxime de 20 grade Celsius; câteva furtuni
Aiud: minime de 16 grade Celsius, maxime de 29 grade Celsius; câteva furtuni
Blaj: minime de 18 grade Celsius, maxime de 30 grade Celsius; câteva furtuni
Ocna Mureş: minime de 16 grade Celsius, maxime de 29 grade Celsius; câteva furtuni
Zlatna: minime de 16 grade Celsius, maxime de 30 grade Celsius; câteva furtuni
Abrud: minime de 15 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; câteva furtuni
Cîmpeni: minime de 15 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; câteva furtuni
Arieşeni: minime de 14 grade Celsius, maxime de 21 grade Celsius; câteva furtuni
Cugir: minime de 16 grade Celsius, maxime de 31 grade Celsius; câteva furtuni

Duminică, 19 iunie
Alba Iulia: minime de 16 grade Celsius, maxime de 30 grade Celsius; o furtună puternică
Sebeș: minime de 17 grade Celsius, maxime de 30 grade Celsius; o furtună puternică
Oaşa: minime de 13 grade Celsius, maxime de 21 grade Celsius; o furtună puternică
Aiud: minime de 17 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; o furtună puternică
Blaj: minime de 17 grade Celsius, maxime de 29 grade Celsius; o furtună puternică
Ocna Mureş: minime de 17 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; o furtună puternică
Zlatna: minime de 16 grade Celsius, maxime de 29 grade Celsius; o furtună puternică
Abrud: minime de 15 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; o furtună puternică
Cîmpeni: minime de 15 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; o furtună puternică
Arieşeni: minime de 15 grade Celsius, maxime de 22 grade Celsius; o furtună puternică
Cugir: minime de 17 grade Celsius, maxime de 30 grade Celsius; o furtună puternică
sursa: accuweather.comDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Nouă șoferi din Alba au rămas fără carnete de conducere după ce nu au acordat prioritate pietonilor. Acțiune a polițiștilor

Publicat

politie

Poliţia Municipiul Alba Iulia a organizat o acţiune cu efective suplimentare în municipiu, cu scopul prevenirii accidentelor rutiere datorate neacordării priorității de trecere pietonilor și indisciplinei pietonale. Au fost aplicate 58 de sancțiuni contravenționale.

Au fost reţinute 9 permise de conducere, toate pentru neacordare de prioritate pietonilor.

Potrivit IPJ Aba, la data de 24 iunie 2021, Poliţia Municipiului Alba Iulia a organizat o acţiune cu efective suplimentare, în municipiul Alba Iulia, în scopul creşterii gradului de siguranţă rutieră. Poliţiştii au urmărit, în special, depistarea conducătorilor auto care nu acordă prioritate pietonilor, precum și a pietonilor care se angajează în traversări neregulamentare.

Au fost depistați și sancționați contravențional, 9 conducători auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor și 10 pietoni care au traversat prin loc nepermis.

Alți 39 de conducători auto au fost sancționați pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat de presă PNL Alba: Alternativa liberală pentru comuna Ciuruleasa

Publicat

Sunt Cristian Oniciu şi am onoarea să candidez la funcţia de primar al comunei Ciuruleasa din partea celui mai votat partid din judeţul Alba, Partidul Naţional Liberal.

Fac parte din noul val, care încearcă să aducă şi în Munţii Apuseni alternative pentru comunităţile pe care le reprezentăm. Consider că nu este necesară neapărat experienţa în administraţia publică, însă este obligatoriu ca un primar nou să vină dintr-o zonă în care a făcut performanţă, în care a avut rezultate vizibile. Că este aşa o dovedesc şi noii primari liberali din oraşele vecine Abrud şi Câmpeni, aflaţi la început de mandat, dar care au demonstrat deja că, acolo unde există iniţiative, rezultatele nu întârzie să apară.

Mă bazez pe prietenia cu aceştia, pe proiectele pe care le putem accesa împreună, pentru a scoate zona noastră din această stare de „amorţeală”. Cred că în Ciuruleasa primarul PSD a adus comuna pe o „linie de plutire”, mulţumindu-se apoi cu acest nivel, fără a încerca mai mult şi mai bine pentru oamenii pe care i-a reprezentat. Vreau să demonstrez că în Ţara Moţilor se poate îmbina tradiţia cu civilizaţia, se poate trăi din activităţile specifice Apusenilor şi se poate asigura un viitor mai bun pentru noi şi generaţiile care ne urmează.

Mă bazez pe marea familie a PNL, din care fac şi eu parte, pe preşedintele Consiliului Judeţean Alba, pe deputaţii şi senatorii noştri şi pe propriile mele forţe, pentru că nu am pornit în această luptă electorală decât cu gândul de a câştiga. Şi desigur, am încredere în dumneavoastră, cei care vă prezentanţi la urne pentru a da încă o şansă satelor noastre.

Aceasta este alternativa liberală pentru comuna Ciuruleasa, în care cred şi pentru care vă îndemn să veniţi la vot în 27 iunie 2021!

Cristian Oniciu – candidatul PNL la Primăria comunei Ciuruleasa

Comandat de Partidul Naţional Liberal Alba, realizat de Tomax Web SRL, distribuit de Independent SRL, cod unic mandatar financiar coordonator 51210004.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Acces mai uşor pentru 100 de familii din Tăuţi. Podul peste râul Ampoi – simbol al modernizării comunei Meteş (P)

Publicat

Investiţiile efectuate de administraţia liberală în comuna Meteş au la bază, în primul rând, dorinţele cetăţenilor. Un exemplu pozitiv în acest sens este localitatea componentă Tăuţi. Aici, în locul unor obiective care au fost ridicate înainte de anul 2016 dar care nu servesc nimănui, înghiţind în schimb resurse bugetare pentru întreţinere, demersul PNL are la bază tocmai interesul public.

În cadrul investiţiei „Modernizare drumuri comunale în comuna Meteş”, unul dintre puncte prevede asfaltarea a două porţiuni de drum din localitatea Tăuţi. Acestea sunt separate însă în mod nefiresc de un pod de lemn peste râul Ampoi. Construcţia, care datează din jurul anului 1960, a devenit impracticabilă în prezent din cauza fisurilor apărute, a degradării lemnului din care este realizată şi a pericolului pe care îl reprezintă. Prin urmare, traversarea râului Ampoi de către localnicii din aproximativ 100 de gospodării se face printr-un ocol pe cealaltă parte a satului Tăuţi, în condiţiile în care o mare parte din aceştia fac naveta la Alba Iulia sau Zlatna ori se deplasează pentru efectuarea de lucrări agricole.

Cum construcţia unui pod rutier nu a putut fi inclusă în proiectul de modernizare a drumurilor comunale, administraţia PNL a comunei Meteş a efectuat demersuri pentru identificarea şi alocarea unor resurse bugetare necesare în localitatea cu cea mai mare populaţie din comună (aproximativ 700 de persoane) pentru o legătură directă la DN 74 Alba Iulia – Zlatna.

Pentru acest pod, a fost deja întocmit studiul de fezabilitate, iar demersurile continuate din partea Primăriei Meteş de către Daniel Sânzâiană au găsit un răspuns clar odată cu vizita prim-ministrului PNL Florin Câţu şi a demnitarilor liberali de joi, 17 iunie 2021.

Podul de peste râul Ampoi din localitatea Tăuţi devine astfel o certitudine pentru comuna Meteş, o dovadă a modernizării comunei, a interesului pentru nevoile cetăţenilor, dar şi o dovadă clară a sprijinului de care se bucură primarul Daniel Sânzâiană în rândul Partidului Naţional Liberal.

Aşa cum s-a dovedit încă din anul 2016, proiectele PNL pentru comuna Meteş au avut în plan principal localnicii şi creşterea gradului de confort şi civilizaţie în comună. Daniel Sânzâiană a declarat că „acest pod reprezintă, până la urmă, un simbol al puterii echipei liberale de la consiliul local şi de la conducerea Primăriei Meteş de a dovedi că atunci când există implicare şi sprijin politic, se găsesc resursele necesare dezvoltării comunităţii”.

Comandat de Partidul Naţional Liberal Alba, realizat de Tomax Web SRL, distribuit de Independent SRL, cod unic mandatar financiar coordonator 51210004.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

COD PORTOCALIU de FURTUNI în județul Alba și aproape toată țara până sâmbătă dimineață: vijelii, grindină, descărcări electrice

Publicat

Județul Alba se va afla de vineri, 25 iunie, de la ora 14.00 până sâmbătă la ora 06.00, sub un Cod Portocaliu de vreme rea. De asemenea, mare parte a țării este vizată de fenomene meteo similare. 

Mai exact, vor fi vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 80…100 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină de medii și mari dimensiuni.  Aversele vor fi torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși local 35…50 l/mp și izolat, îndeosebi în vest, centru și la munte, 70 l/mp.

Mai mult de atât, meteorologii au mai emis o avertizarea de Cod Portocaliu de caniculă, valabil pentru toată ziua de vineri, în județul Alba, dar și în alte județe din țară.

Vineri (25 iunie) în Oltenia, Banat, Crișana și în sud-vestul Transilvaniei disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat, va fi caniculă, iar valorile maxime ale temperaturii aerului vor atinge frecvent 35…38 de grade.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate