Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

METEO: Pleacă frigul, vine căldura, dar și ploi însemnate cantitativ. Prognoza pentru perioada următoare și pentru octombrie

Publicat

Scăpăm de valul de aer polar, dar se întorc ploile. Vremea se îndreaptă de duminică, iar temperaturile vor creşte până la 28 de grade în sud-estul ţării. De marţi, precipitaţiile pun stăpânire pe toată ţara. La fel se anunţă şi în luna octombrie. 

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), duminică, valorile termice vor fi în creştere uşoară în toate regiunile, astfel încât se vor situa în jurul celor caracteristice datei, uşor mai scăzute dimineaţa.

Cerul va fi mai mult senin ziua, iar noaptea se va înnora treptat în regiunile vestice şi nord-vestice, unde va creşte probabilitatea ca izolat să plouă slab. Vântul va sufla slab şi moderat.

Temperaturile maxime se vor încadra între 18 şi 26 de grade, iar cele minime în general între 0 şi 14 grade. Izolat, în cursul nopţii, vor fi condiţii de ceaţă, iar în depresiunile din estul Transilvaniei de brumă.  

Luni, valorile termice vor continua să crească uşor. Cerul va fi variabil cu înnorări temporare şi ploi, local în vest şi pe arii restrânse în restul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat.

Temperaturile maxime se vor încadra între 20 şi 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 6 şi 14 grade.  

De marţi valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale specifice datei. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în majoritatea zonelor. Ploile îşi vor face apariţia de săptămâna viitoare de marţi. În special în zona de nord. Săptămâna viitoare temperaturile vor oscila, episoadele de vreme mai caldă vor fi urmate de episoade de vreme mai rece. 

Marţi va fi ziua cea mai caldă a săptămânii, spun meteorologii.  

PROGNOZĂ METEO LUNARĂ: Luna octombrie vine cu precipitaţii abundente  

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii faţă de media perioadei 1993-2016.  

Săptămâna 23.09.2019 – 30.09.2019  

Valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade în regiunile sudice, sud-vestice şi centrale, iar în rest temperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Regimul pluviometric va fi excedentar în vestul şi nord-vestul ţării şi local în sud-est, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această săptămână.  

Săptămâna 30.09.2019 – 07.10.2019  

Temperatura aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări, posibil uşor mai ridicate în regiunile sudice şi sud-estice. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi excedentare în cea mai mare parte a teritoriului, dar mai ales în regiunile nordice şi la munte.  

Săptămâna 07.10.2019 – 14.10.2019  

Temperatura aerului va avea valori apropiate de cele specifice acestei săptămâni, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cele normal pentru această perioadă, în toate regiunile.  

Săptămâna 14.10.2019 – 21.10.2019  

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru acest interval, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, în toate regiunile.

Surse: ANM, ziarul Adevarul.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax