Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

METEO: Prognoza pentru ziua de Paște, în județ și în țară. Vremea se va răci accentuat și vin ploile

Publicat

primavara ploi

Vremea se schimbă radical de duminică, 19 aprilie. Un val de aer rece aduce temperaturi anormale pentru data din calendar,  fenomene extreme şi brumă. La munte se vor semna precipitaţii mixte. Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), până marţi, în toată ţara temperaturile vor scădea accentuat.

Conform ANM, duminică, în prima zi de Paşte, în regiunile din jumătatea de nord, vremea se va răci, local chiar semnificativ, cerul va fi mai mult noros şi va ploua pe arii relativ extinse.

Citeşte şi URĂRI DE PAŞTE 2020 Mesaje și FELICITĂRI de Învierea Domnului. Transmite un gând bun celor dragi de Sărbători

În jumătatea sudică a ţării, vremea va fi în continuare deosebit de caldă, însă din orele amiezii instabilitatea atmosferică se va accentua treptat şi se va manifesta prin înnorări, averse de ploaie, descărcări electrice şi intensificări ale vântului, la început în sudul Transilvaniei, în zonele montane şi submontane, apoi şi în Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei şi local în Banat şi Oltenia.

În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă mai însemnate, iar pe spaţii restrânse vor fi posibile vijelii şi grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 14 grade în nordul ţării şi în jurul a 27 de grade în extremitatea de sud; minimele termice vor fi cuprinse în general între 2 şi 12 grade.

Vezi și PRIMA ZI de PAȘTE: Formula de salut pentru următoarele 40 de zile. Ce trebuie să faci ca să îți meargă bine tot anul

La Alba Iulia, maximele zilei de duminică se vor situa în jurul valorii de 18 grade Celsius, iar spre seară vor fi 6 grade. Sunt șanse mari să plouă timp de 2-3 ore. Vântul va sufla slab, dar la rafale va ajunge la 17 kilometri la oră. Vremea se va răci și mai tare în timpul nopții când va ploua din nou.

În Munții Apuseni va fi ceva mai frig. La Câmpeni și Abrud, maximele nu vor depăși 16 grade, iar spre seară temperatura va ajunge la 2 grade Celsius. Probabilitatea de precipitații este de 65% iar vântul va sufla cu viteze maxime de până la 13 kilometri la oră.

Citește și HRISTOS A ÎNVIAT! VIDEO: Slujba de Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos, de la Catedrala Încoronării din Alba Iulia

Și la Blaj va ploua, iar temperatura va scădea spre seară la 5 grade Celsius însă cea resimțită va fi de 3 grade. MAxima zilei va fi de 17 grade.

La Aiud va ploua în timpul zilei aproximativ o oră și jumătate și vântul va sufla cu până la 20 de kilometri la oră. Este posibil să se înregistreze și descărcări electrice, potrivit meteorologilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax