Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

METEO: Revine frigul în Transilvania. Nopți foarte reci, cu temperaturi negative, în perioada imediat următoare

Publicat

Chiar dacă ultimele zile au fost călduroase, iarna nu a plecat definitiv din zona noastră. Temperatura va marca în Transilvania o scădere accentuată, astfel că în intervalul 26-29 martie, valorile termice se vor situa sub mediile multianuale, respectiv o medie a maximelor de 7-9 grade și minime negative, ce vor ajunge în cele mai reci nopți la – 5 până la – 3 grade.

Județul Alba va înregistra temperaturi în media regiunii, cu nopți friguroase care pot ajunge la minus 8 sau 9 grade Celsius în zonele montane și minus 4 în zonele de deal și șes.

După acest interval se va încălzi ușor, de la o medie a valorilor maxime de 9 -10 grade, până spre 14 grade la finalul celor două săptămâni de prognoză. Media minimelor se va menține ușor negativă până spre 3 aprilie, apoi va crește ușor până la valori în jur de 2 grade.

Precipitațiile vor fi slabe cantitativ în aceste două săptămâni, probabilitatea de apariție fiind mai ridicată în primele zile ale intervalului și după 3 aprilie.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

La Alba Iulia, vremea va fi rece toată săptămâna. Chiar dacă temeperaturile vor fi plăcute în timpul zilei, noaptea acestea vor înregistra valori negative. De dexemplu, miercuri, ziua vor fi fi 10 grade, iar noaptea – 4.

v

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax