Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Meteo: Temperaturi extrem de scăzute, înregistrate în județul Alba în cursul nopții. Prognoza pentru următoarele zile

Publicat

zapada inghetata meteo

A fost o noapte geroasă în județul Alba, arată aplicațiile meteo consultate de Alba24.

În noaptea de marți spre miercuri, mercurul termometrelor a coborât la temperaturi extreme, în tot județul Alba. 

În jurul orei 9 dimineața, la Arieșeni erau minus 9 grade Celsius (minus 11 grade fiind temperatura resimțită, potrivit aplicației Accuweather), dar pe parcusul nopții, termometrul a arătat chiar și minus 10 grade.

Și la stația meteo de la Roșia Montană, temperatura resimțită era de dimineață de minus 11 grade, chiar dacă, în jurul orai 8,30, mercurul coborâse ”abia” la minus 7.

De dimineață însă acolo era și mai frig. Potrivit Meteoblue, temperatura la ora 6 dimineața era de minus 10 grade, dar cea resimțită cu adevărat era de minus 14 grade Celsius.

Temperaturi asemănătoare au fost înregistrate în toată zona montană (- 9 grade la Șureanu și – 8 în mai multe localități din Apuseni).

La Șureanu, la ora 3 noaptea erau minus 11 grade Celsius, dar temperatura resimțită era de minus 17 grade. Atenție însă la această noapte.

Sursă: meteoblue

Miercuri seara, la ora 18:00, deși mercurul va arăta minus 8 grade, temperatura resimțită va fi de minus 20 de grade.

Și la Alba Iulia, pe parcusul nopții, temperatura a coborât la minus 7 grade Celsius.

De joi, frigul rămâne chiar dacă temperaturile în județ vor crește treptat la valori pozitive, iar sâmbătă vor fi maxime de 10 grade, dar, spun aplicațiile meteo, sunt condiții de ninsori sporadice în județ, inclusiv la Alba Iulia.

Cum va fi vremea în zilele următoare

În zilele următoare, vremea va fi în continuare rece la nivel național.

Ninsorile vor pune stăpânire pe zona montană, iar pe creste, la altitudini de peste 1.800 de metri, vântul va atinge viteze de 80 – 100 de kilometri la oră, spune directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu.

Conform acesteia, regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, în special în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali.

Minimele vor deveni negative în aproape toată țara, fiind semnale ca acestea să coboare chiar sub pragul gerului, sub minus 10 grade Celsius, cu precădere în depresiuni, a mai spus aceasta la România TV.

Miercuri, 14 decembrie, ANM anunță că cerul va avea înnorări temporare, iar seara și noaptea se vor semnala precipitații slabe local în jumătatea de vest a teritoriului și pe spații mici în rest.

Acestea vor fi mixte la început, apoi vor predomina ploile, favorizând pe arii restrânse depunerile de polei.

La munte vor fi mai ales ninsori și lapoviță. Vântul va avea intensificări în zonele montane, cu rafale de peste 80 km/h pe crestele Carpaților Meridionali, local și temporar în Banat și Moldova și izolat în restul teritoriului.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 1 și 8 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între minus 3 și 5 grade Celsius.

În special în orele dimineții, pe arii restrânse se va semnala ceață.

Meteorologii vor reveni în următoarele zile cu un mesaj de Crăciun, dedicat în mod special condițiilor meteo în perioada sărbăborilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax