Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

METEO: Trei zile cu puternică instabilitate atmosferică. Directorul ANM: aceste tipuri de fenomene se vor accentua treptat

Publicat

Șefa ANM, Elena Mateescu, anunță că urmează  trei zile zile cu puternică instabilitate atmosferică.

„Vorbim de fenomene de instabilitate atmosferică accentuată. În această dimineață de la ora 3:00 până miercuri dimineață la ora 10:00 vorbim și de o informare meteorologică pentru că aceste tipuri de fenomene se vor accentua treptat.

Vezi și Atenționări COD GALBEN de furtuni în ALBA și alte județe, până joi. COD PORTOCALIU în nord-estul țării

Dacă în această seară vorbim în special pentru partea de vest, nord-vest a țării, mâine și mâine noapte vorbim de zona centrală nord estică, sud-vestică și zona montană, iar miercuri și joi cu precădere partea de sud, centru și ăsta țării.

Vorbim de averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului care pot lua local aspect de vijelie, grindină și cantități de apă care pot depăși pe intervale scurte de timp 20-40 de litri pe metru pătrat

Și din punct de vedere al regimului de temperaturi, mai ales de mâine vom observa o diferențiere în ceea ce privește valorile de temperaturi maxime 22 până la 25 de grade Celsius în partea de vest centru și nord a țării cel mult 31-32 de grade Celsius spre 34 de grade în partea de sud în Oltenia și în sud-vestul Munteniei.

Miercuri valorile de temperaturi se vor încadra între 19 și 27 de grade cu cele mai coborâte în jumătatea nordică a țării până la 32 de grade în cea sudică.

Aceste ecart de temperaturi va fi de interes şi pe parcursul zilei de joi după care sfârșitul de săptămână să aducă din nou temperaturi în creștere 29 30 32 de grade Celsius în Lunca Dunării”, a explicat directorul ANM la Antena3.

ANM: Informare meteo de instabilitate atmosferică

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni seara, o informare meteorologică de instabilitate atmosferică și ploi în cantități însemnate în Sudul, Centrul și Estul țării.

Potrivit ANM, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat, la început în vestul și nord-vestul țării, apoi, marți și marți spre miercuri (24 și 24/25 august) mai ales în centru, nord-est, sud-vest și în zonele montane.

Vor fi perioade cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, iar pe alocuri vijelii și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși pe intervale scurte sau prin acumulare 20 – 40 l/mp.

Miercuri și joi (25, 26 august), astfel de fenomene se vor semnala cu precădere în sudul, centrul și estul teritoriului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax