Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

METEO: Vreme în răcire în județul Alba și ploi în ziua de Paște. La nivel național sunt posibile ninsori în zonele de munte

Publicat

ploi ploaie vremea umbrela

Meteorologii anunţă vreme caldă în toată ţara şi sâmbătă, cu maxime de 27 de grade în sud-estul ţării.

De duminică, vremea se strică, scad temperaturile şi apar precipitaţiile. La munte, la cote înalte, sunt aşteptate lapoviţe şi chiar ninsori.

În Alba, temperatura ajunge sâmbătă  la maxime de 22-23 de grade, dar va scădea în cursul serii la 8 până la 6 grade.

În ziua de Paște, vor fi aproximativ 3 ore de ploaie, iar vântul va ajunge la rafale la 17 kilometri la oră. Media zilei se va situa în jurul valorii de 16 grade, iar minimele vor ajunge la 5 grade Celsius.

Temperaturile vor fi ușor mai scăzute în zona Munților Apuseni (cu 1 sau 2 grade), raportat la media județului și vor ajunge duminică la minime de 3 grade.

Vremea în țară

Conform Administraţiei Naţionale de meteorologie(ANM), sâmbătă, 18 aprilie, vremea va fi în general frumoasă şi caldă în majoritatea regiunilor, chiar deosebit de caldă în cele sudice şi sud-vestice.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în nordul, centrul şi estul ţării precum şi în zonele montane şi submontane, unde cu o probabilitate mai mare în prima parte a intervalului pe suprafeţe restrânse va ploua.

Ploile vor avea şi caracter de aversă şi posibil vor fi însoţite de descărcări electrice.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări ziua la munte şi pe arii restrânse în sud-est, iar de scurtă durată şi asociate ploilor.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 şi 27 de grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia, iar cele minime între 0 şi 13 grade.

Izolat vor fi condiţii de ceaţă.

Duminică, în prima zi de Paşte scad temperaturile în toată țara, iar cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în prima parte a intervalului în jumătatea nordică a ţării, iar seara şi noaptea cu precădere în sud şi sud-est, unde local va ploua.

Ploile vor avea mai ales caracter de aversă şi vor fi însoţite de descărcări electrice, iar izolat se vor înregistra cantităţi de apă mai însemnate.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare la munte, iar de scurtă durată şi în timpul ploilor, posibil cu aspect de vijelie.

Temperaturile maxime, mai coborâte decât în ziua anterioară în mare parte a ţării, vor fi cuprinse între 12 şi 24 de grade, iar cele minime se vor situa în general între 0 şi 12 grade.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax