Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

METEO: Vremea de Paște în țară și în Alba. Cât de frig va fi noaptea de Înviere

Publicat

Temperaturile vor fi apropiate de valorile normale sau ușor mai ridicate, în următoarea perioadă, până de Paște. Va ploua mai mult doar într-o singură săptămână din cele patru.

Citește și VREMEA până în 24 aprilie: condiții meteo de Florii și Paște. Când scad iar temperaturile. Prognoza ANM pe 4 săptămâni

În ziua de Paște va fi însorit, iar în noaptea de Înviere va trebui să ne îmbrăcăm gros dacă mergem la sujbă, pentru că temperaturile vor scădea până la 4 grade Celsius.

Prognoza meteo pentru săptămâna 20 – 27 martie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice, estice și la munte, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru săptămâna 27 martie – 3 aprilie

Temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în centru, nord și la munte.

Prognoza meteo pentru săptămâna 3 – 10 aprilie

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Prognoza meteo pentru săptămâna 10 – 17 aprilie

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

La nivel național, vineri (Vinerea Mare)  vor fi maxime de 17 grade Celsius. Sâmbătă va fi ușor mai cald, iar duminică, chiar de Paște, vorbim despre temperaturi de 20 de grade.

Meteorologii avertizează că pot exista variații, însă cam aceasta ar fi tendința.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

URĂRI DE PAŞTE 2023 Mesaje și FELICITĂRI de Învierea Domnului. Transmite un gând bun celor dragi de Sărbători

Temperaturile vor fi mai scăzute în zonele reci ale României. Spre exemplu, la Toplița, în noaptea de Înviere se va înregistra un grad Celsius, iar peste zi, de Paște, 14 grade.

Vremea de Paște, în Alba

Aplicațiile meteo arată că de Paște, vremea va fi însorită la Alba Iulia, dar și în majoritatea județului Alba. Se păstrează întocmai tendințele la nivel național.

În Vinerea Paștilor vor fi maxime de 17 grade, iar sâmbătă mercurul termometrelor va urca până la maxim 18 grade Celsius.

În noaptea de Înviere va fi mai răcoare. Se vor înregistra minime de 4 grade Celsius.

În ziua de Paște, respectiv în 16 aprilie, prognoza meteo pentru Alba Iulia arată că se vor înregistra 20 de grade Celsius, iar temperaturile vor continua să crească de luni, 17 aprili, încolo.

Cum va fi vremea în această primăvară: precipitații mai puține

Sezonul de primăvară 2023 va aduce în Europa Centrală și de Est mai puține precipitații decât ar fi normal și va anticipa seceta din vară, consideră unii dintre meteorologii europeni, care au realizat prognoze pentru principalele aplicații de meteo.

Cauza este un câmp de presiune ca o cupolă care protejează de furtuni această zonă, dar care îndepărtează totodată și cu furtunile și precipitațiile.

Aprilie și mai vor fi în România blânde, cu temperaturi maxime destule de ridicate, cu 1 – 1,5 grade în medie peste normalul perioadei.

Există posibilitatea unor pusee de iarnă inclusiv în aprilie, dar vremea rece nu va persista pe termen lung, adică nu mai mult de maxim 2 zile.

Prognozele arată că un sistem de presiune înaltă în zona oceanelor va defini modelele meteorologice în următoarele luni.

Pe măsură ce iarna pleacă și perspectiva vremii calde se apropie, europenii pot apela la informațiile experților meteorologi care cercetează clima pe termen lung.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax