Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Meteorolog român: Nu căldura trebuie să ne îngrijoreze, ci lipsa precipitațiilor. Când vine primăvara

Publicat

Florinela Georgescu, director meteorologie operațională în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, a oferit detalii despre prognoza meteo pentru luna martie, dar şi pentru perioada următoare.

Aceasta a declarat pentru Gandul.info că nu căldura acestor zile ar trebui să ne îngrijoreze cât lipsa apei. A fost una dintre cele mai secetoase ierni din istoria recentă și asta va afecta anul viitor agricultura. 

Florine Georgescu a spus că potrivit estimărilor pentru perioada următoare, vremea se va încălzi și va veni primăvara, deși nu sunt excluse nici fenomenele extreme. Detalii, mai jos. 

  • Aproape că iarna mai are un pic și se încheie, cel putin judecând după calendar, dar nu faptul că a fost mai cald, lungi perioade de timp, ar trebui să ne îngrijoreze, ci lipsa precipitațiilor. Chiar dacă am avut troiene în sud, acestea nu au staționat foarte mult, pentru că ca solul era deja cald, iar vremea s-a încălzit din nou.
  • Judecând după estimările pentru următoarele patru săptămâni, putem spune ca vine primăvara, dar rămânem cu temperaturi peste normă, cu precipitații deficitare în continuare.
  • Nici ploile torențiale care vor veni, odată cu înaintarea în sezonul cald, nu sunt utile. Doar vor spăla pământul, în loc să intre și să acumuleze rezerva de apă.

Ea a avertizat, totuși, că nu sunt excluse şi fenomene meteo servere, cu atât mai mult cu cât circulaţiile atmosferice în această perioadă au devenit foarte active sub influența a ceea ce se întâmplă deasupra Oceanului Atlantic, acolo unde s-a născut furtuna „Ciara-Sabine”.

Sursă: Gandul.info

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax