Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Metoda ACCIDENTUL: Doi escroci au obţinut 54.000 de lei de la o femeie de 84 de ani din Ighiu

Publicat

bani

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba readuce în atenţia cetăţenilor recomandările pentru prevenirea înşelăciunilor comise prin metoda ACCIDENTUL. Duminică, 1 aprilie, Secţia 1 Poliţie Rurală Galda de Jos a fost sesizată de o vârstnică din comună care a reclamat faptul că a fost înşelată cu peste 54.000 lei prim metoda „accidentul”. Poliţiştii fac cercetări pentru identificarea şi tragerea la răspundere penală a escrocilor.

La data de 1 aprilie a.c., Secţia 1 Poliţie Rurală Gală de Jos a fost sesizată de o femeie de 84 de ani, din comuna Ighiu, cu privire la faptul că, în seara zilei de 31 martie, a fost sunată, pe telefonul fix, de către o femeie care a pretins că e fiica ei şi care i-a spus că a provocat un accident rutier, soldat cu rănirea unei persoane.

În discuţia telefonică a intervenit şi un bărbat care a pretins că este avocat şi care i-a cerut femeii suma de 60.000 lei, necesară pentru încheierea unui acord de împăcare între fiica acesteia și „victima accidentului” .

La scut timp, la locuinţa femeii s-a prezentat un bărbat căruia i-a dat suma de 54.700 lei. Poliţiştii continuă cercetările în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba readuce în atenţia cetăţenilor câteva recomandări, cu scopul de a nu deveni victime ale acestui tip de infracţiuni:

-Nu daţi curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute, care pretind că ar avea calităţi oficiale.
-Verificați dacă situaţia relatată este reală.
-Nu efectuaţi niciun transfer bancar şi nu daţi bani unor persoane necunoscute care sunt trimise la ușa dumneavoastră!
-Sunaţi la poliţie, pe numărul de urgenţă 112 sau adresaţi-vă, imediat, unităţii de poliţie pe raza dumneavoastră de competenţă şi spuneţi despre ce este vorba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax