Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Metoda ”Accidentul” transformată în țeapa ”COVID-19”, la Alba: Pentru ce cerea un escroc 10.000 de lei unei femei, la telefon

Publicat

Escrocii sunt inventivi și se adaptează societății actuale. Este și exemplul unui escroc rămas necunoscut, care a modificat clasica țeapă, prin telefon, Metoda ”Accidentul” și a actualizat-o în cadrul pandemiei de COVID-19. 

Metoda pe care bărbatul a pus-o în practică la telefon similară cu cea în care o persoană era sunată și i se comunica că o rudă a suferit un accident, sau este implicată într-un accident și are nevoie disperată de bani.

Modalitatea în care bărbatul a acționat este descrisă într-un dosar de renunțare la urmărirea penală, deoarece anchetatorii din Alba nu au reușit să identifice persoana care a pus în practică tentativa de înșelătorie.

În motivarea instanței din 10 octombrie 2022, se arată că din ”probele administrate în cauză relevă că la data de 20.03.2022, în jurul orei 19:00, persoana vătămată  a fost apelată pe telefonul fix de către o persoană de sex masculin care s-a prezentat ca fiind fiul ei.

Cu ocazia discuției telefonice, respectiva persoană i-a transmis faptul că este internată în spital ca urmare a infecției cu virusul Sars Cov2 și i-a cerut suma de 10 000 de lei pentru achiziționarea unui aparat de oxigen.

Persoana vătămată nu a dat curs solicitării și a închis telefonul. Ulterior a luat legătura cu fiul ei, care i-a spus că este bine și că nu este internat.

S-a procedat la obținerea datelor de la furnizorii de telefonie mobilă, ocazie cu care, în urma analizării acestora, nu au fost obținute probe de natură a duce la identificarea autorului”, au precizat magistrații Judecătoriei Alba Iulia, în motivarea instanței.

Drept urmare, în data de 10 octombrie 2022, magistrații Judecătoriei Alba Iulia au admis cererea de renunțare la urmărirea penală, iar dosarul a fost închis.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax