Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Metoda Accidentul: Un bâtrân de 82 de ani din Alba Iulia a rămas fără 32.000 de lei. Cum au acționat escrocii

Publicat

”Metoda Accidentul” a făcut o nouă victimă în Alba. Deși este foarte cunoscută, iar cazurile au fost mult mai puține decât în urmă cu mai mulți ani, vârstnicii încă mai cad în plasa escrocilor. 

Este vorba despre un bătrân de 82 de ani din Alba Iulia care a fost păgubit cu 32.000 de lei. Cazul a fost comunicat de reprezentații IPJ Alba, în buletinul de presă din 4 februarie 2024.

Cum au acționat escrocii

Potrivit IPJ Alba, sâmbătă, 3 februarie 2024, la nivelul Poliției Municipiului Alba Iulia a fost semnalată o faptă de înșelăciune, prin metoda „Accidentul”, un vârstnic de 82 de ani fiind păgubit cu suma de 32.000 de lei.

Bărbatul a fost contactat telefonic, de către persoane necunoscute, care după ce și-au atribuit diferite calități, i-au prezentat situații neadevărate și au susținut că un membru al familiei acestuia a fost implicat într-un accident rutier.

Avertismentul polițiștilor din Alba

Atragem din nou atenția cetățenilor că atunci când primesc un telefon sau sunt abordați de persoane necunoscute care-şi atribuie diferite calități, să se asigure cu privire la informațiile primite. Persoanele care doresc să vă înșele sunt actori foarte buni, care posedă un simț natural în a identifica victimele și care știu cum să manipuleze pentru a-şi atinge scopul!

Pentru a evita să deveniți victime ale escrocilor, polițiștii vă recomandă să manifestați prudență în cazul în care primiți un astfel de telefon şi să nu daţi curs respectivei solicitări, în ciuda reacţiei emoţionale de moment.

Nu trimiteţi bani prin persoane necunoscute, în speranţa că îi veţi ajuta pe cei dragi și nu daţi crezare imediat unor „poveşti” anunţate telefonic de persoane care pretind că au calitate oficială ci sunaţi la poliţie, pe numărul de urgenţă 112 sau adresaţi-vă, imediat, celei mai apropiate unităţii de poliţie.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax