Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Metoda ”Comisionul” prin care un livrator din Alba Iulia a fost înșelat de un bărbat necunoscut. Ce au făcut polițiștii din oraș

Publicat

Un bărbat din Alba Iulia, livrator, a rămas cu o pagubă destul de mare, după ce polițiștii nu au reușit să afle cine l-a înșelat. 

Metoda prin care bărbatul a rămas cu paguba este destul de cunoscută, și pusă în practică la nivel național. De cele mai multe ori este numită ”Metoda Comisionul”. 

În plasa escrocilor de multe ori au căzut taximetriști sau persoane care lucreză la firme de livrare.

Un caz similar s-a produs și în luna iunie 2022. La mai bine de un an, procurorii din Alba Iulia din lipsă de probe au cerut ca dosarul să fie închis.

În data de 10 octombrie 2023, judecătorii au dat o decizie în acest caz.

Motivarea instanței a fost făcută publică, fiind disponibilă pe rolul instanțelor de judecată.

Potrivit documentului citat, bărbatul livrator, în data de 02.06.2022, în jurul orelor 14:00, a fost direcționat de către dispecerat să preia o comandă de la numărul de telefon 9..).

După ce a apelat numărul respectiv a luat legătura cu o persoană necunoscută de sex masculin, care i-a solicitat să se deplaseze la un magazin Profi, pentru a-i achiziționa mai multe produse și pentru a-i încărca suma de 400 de lei pe contul „PaySafe”, iar ulterior să se deplaseze în fața unui hotel din centrul orașului pentru a-i plăti comanda de tip comision.

Persoana vătămată s-a deplasat la magazin, iar folosind adresa de e-mail (…), a depus suma totală de 400 de lei, însă în momentul în care s-a deplasat în fața Hotelului și l-a contactat telefonic pe acesta, persoana în cauză nu a mai răspuns la telefon. Valoarea prejudiciului cauzat este de 400 de lei”, se arată în motivarea instanței.

Deși a fost deschis un dosar penal, polițiștii din oraș nu au putut identifica cine a fost bărbatul de la capătul opus al concersației telefonice.

Drept urmare procurorii au cerut închiderea dosarului, iar magistrații au admis acest lucru. În data de 10 octombrie 2023, dosarul a fost închis. Decizia a fost definitivă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Popa marcel

    duminică, 15.10.2023 at 13:13

    politie de doi lei știe sa dea amenzi doar conducătorilor auto.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax