Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Informație neconfirmată: Metodă nouă de tâlhărie în România: Căruciorul abandonat pe șosea, momeală pentru cei care opresc mașina

Publicat

În ziua de 23 iulie 2023, Alba24.ro a publicat o știre despre o presupusă nouă metodă folosită de tâlhari pe șoselele din România. Informația a fost preluată de la un ONG – Organizația umanitară, Save Our Souls – S.O.S care a publicat avertizarea și a postat câteva imagini. Între timp informația a fost infirmată de autorități. Redacției Alba24 își cere scuze pentru diseminarea unei știri neadevărate. Pe viitor vom verifica cu mare atenție informațiile provenite din astfel de surse. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Știrea inițială

O nouă tehnică de jaf utilizată în România, cunoscută sub numele de „metoda căruciorului abandonat” începe să fie aplicată de infractori. Șoferii care se întâlnesc cu astfel de situații sunt îndemnați să nu părăsească vehiculul în astfel de situații, ci să anunțe autoritățile prin apelul la 112.

Hoții lasă adesea un cărucior de copil orientat în mod strategic pe marginea unui drum pustiu. Când mașinile se opresc și pasagerii coboară pentru a verifica dacă este un bebeluș în cărucior, aceștia sunt imediat atacați, scopul fiind furtul bunurilor personale sau chiar a mașinii.

Organizația umanitară, Save Our Souls – S.O.S, a explicat în detaliu: ”Dacă observați un cărucior, scaun de mașină sau orice altă situație care implică obiecte ce pot sugera prezența unui bebeluș părăsit într-o zonă izolată, nu părăsiți vehiculul.

Contactați autoritățile și fiți extrem de precauți. În preajma acestor obiecte se pot ascunde persoane cu intenții nefaste, gata să atace și să fure mașina, bunurile din interior, bani sau telefoane.

Metoda Căruciorul abandonat: Ce trebuie să faceți dacă treceți prin astfel de situații

Dacă vă confruntați cu o astfel de situație, sunați imediat la 112 pentru a solicita intervenția unei echipe la fața locului.”

Avertismentul a devenit viral pe social media, adunând în mai puțin de o zi peste 100 de comentarii și 12.000 de distribuiri. Unii utilizatori au exprimat îngrijorarea că astfel de metode criminalistice vor submina încrederea civică, în timp ce alții au confirmat că au observat astfel de cărucioare abandonate pe drumurile din țară.

”Sinceră să fiu, la așa ceva nu m-am gândit. Iar eu daca aș vedea un căruț,cu siguranță aș opri.Multumim pentru informație. Acum că știu,da, nu aș opri.” a comentat o persoană la mesajul postat de ONG.

De asemenea, unii internauți au criticat autoritățile, susținând că dacă acestea și-ar îndeplini eficient atribuțiile, cetățenii nu s-ar confrunta cu astfel de situații periculoase. Unii au sugerat chiar patrularea regulată a zonelor cu potențial riscant, folosind camere de bord pentru a identifica activități suspecte.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax