Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Metoda ”șmen” pusă în practică de un bărbat în Alba Mall la un magazin de lux și pe Bulevardul Transilvaniei. Ce pedeapsă a primit

Publicat

Un bărbat a fost recent condamnat la închisoare cu executare, după ce în urmă cu doi ani a pus în practică metoda ”șmen” în mall-ul din Alba Iulia, dar și lângă o bancă de pe Bulevardul Transilvaniei. 

Pedeapsa finală a venit din partea magistraților Curții de Apel Alba Iulia, care în 14 septembrie 2022 au dat o decizie definitivă în acest caz. Bărbatul avea mai multe condamnări la activ, de la diferite instanțe de judecată din țară. 

Cea mai recentă, care a reprezentat și motivul pentru apelul înregistrat pe rolul Curții de Apel Alba Iulia, a venit din partea Judecătoriei Alba Iulia.

Potrivit motivării instanței, ”la data de 03.03.2020, în jurul orelor 15:30, persoana vătămată  s-a deplasat la bancomatul Băncii Transilvania, situat pe bd. Transilvaniei din Alba Iulia, ocazie cu care inculpatul i-a solicitat schimbarea sumei de 500 lei, formată din bancnote de 10 lei, în bancnote cu o valoare mai mare.

Persoana vătămată a fost de acord, a remis inculpatului suma de 500 de lei şi a primit în schimb mai multe bancnote în cupiură de 10 lei.

În momentul în care persoana vătămată a numărat respectivele bancnote, a constatat că sunt doar 46 și nu 50 câte ar fi trebuit să fie. În aceste condiții, persoana vătămată a restituit inculpatului suma pentru a fi completată cu bancnotele lipsă, iar acesta din urmă a mai adăugat 4 bancnote de 10 lei și a restituit suma de bani.

În acest moment, profitând de neatenția persoanei vătămate, inculpatul a reținut suma de 190 de lei. Persoana vătămată nu a mai numărat suma de bani primită și a plecat din vecinătatea bancomatului înspre o alimentară, loc în care a renumărat banii și a constatat că lipsește suma de 190 de lei.

La data de 16.09.2020, orele 17:24, în timp ce persoana vătămată se afla în unitatea comercială <Teilor> din incinta Alba Mall, a fost abordată de către inculpat, care i-a solicitat schimbarea sumei de 500 lei, formată din bancnote de 10 lei, în bancnote cu o valoare mai mare.

Persoana vătămată a fost de acord, a remis inculpatului suma de 500 de lei şi a primit în schimb mai multe bancnote în cupiură de 10 lei, pe care le-a numărat, ocazie cu care a constatat că suma primită este corectă. În acel moment inculpatul a întrebat persoana vătămată dacă suma primită este corectă și i-a cerut acesteia teancul de bancnote pentru a-l renumăra.

Persoana vătămată i-a înmânat teancul de bancnote, iar inculpatul, sub pretextul renumărării acestora, a <rupt> suma de 210 lei”, se arată în motivarea instanței.

Pedeapsa

Pentru ceea ce a făcut, magistrații Judecătoriei Alba Iulia l-au condamnat la câte 9 luni de închisoare pentru fiecare faptă în parte. Însă bărbatul avea mai multe condamnări la activ, iar pedeapsa finală a fost de 3 ani și o lună de închisoare cu executare.

Un apel a fost făcut, iar în data de 14 septembrie, magistrații Curții de Apel Alba Iulia au dat o decizie: au respins ca nefondat apelul bărbatului. În acest fel, decizia de la instanța de fond a rămas definitivă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax