Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Metoda ”termopanul”, noua escrocherie prin care sunt păcăliți oamenii în vârstă. Vezi cum funcționează

Publicat

Atenţie cui îi deschideţi uşa şi pe cine primiţi în casă. O nouă metodă de furt este ”la modă” printre escroci, la care sunt vulnerabili mai ales părinții și bunicii noștri. Se numește ”termopanul” dar are și alte variante, în funcție de modul în care hoțul își evaluează viitoarea victimă. Polițiștii spun că infractorul suna la ușa persoanelor în vârstă sub motivul că ar fi un angajat al firmei care reabilitează blocul. Îi convinge pe oameni să îl lase în casă oferind prețuri ridicol de mici la schimbarea termopanelor. 

”Se desfăşoară prin prezenţa unei persoane sau două care merg din uşă în uşă şi sub pretextul vânzării sau prestării unor servicii. La niște prețuri mult sub prețul pieței. Pătrund în locuință, își prezintă oferta, oferta este imbatabilă și sigur persoana acceptă. Sub pretextul solicitării unui avans foarte mic în raport cu lucrarea, persoana acceptă, iar apoi acele persoane nu se mai întorc” spune președintele sindicatului Europol, Cosmin Andreica.

Este de asemenea posibli ca pe lângă avans să mai fure din casă și alte lucruri. În plus, răufăcătorii se adaptează şi îşi schimbă povestea în funcţie de oamenii cu care stau de vorbă. ”Vorbim de la termopane, în mediul urban, de burlane, în mediul rural…  vorbim de produse electro-casnice care sunt vândute sau de servicii cum ar fi cele de curățenie” adaugă Cosmin Andreica.

Iulian Surugiu, lider al sindicatului Agenților din Poliție spune însă că dacă victima se împacă cu infractorul, în condițiile în care este prins, acest infractor nu o să pățească nimic, conform Codului Penal de astăzi. Adică, la împăcarea părților, fapta nu mai există, iar munca polițiștilor este de pomană de foarte multe ori.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate