Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Metode de copiat la Bacalaureat, prezentate de ministrul Educației. Camera pe timpan, în mască sau pe nasture

Publicat

examen

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a prezentat cele mai recente metode și instrumente de copiat la examenul de Bacalaureat.

În opinia sa, fraudarea examenelor „e o problemă care se acutizează odată cu evoluția tehnologică”.

Joi a fost proba la alegere a profilului și specializării, în sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat, iar 13 candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Liceele în care s-au înregistrat fraudele sunt în județele Brăila, Brașov, Gorj și Dolj.

„Au vizionat înregistrările video și a putut fi făcută localizarea. Nu e o premieră. În fiecare zi de examen s-au întâmplat aceste lucruri. Zilele trecute, ieri și alaltăieri, au fost eliminați 19, respectiv 29 de candidați pentru aceleași motive. În sesiunea de vară au fost zeci de candidați eliminați pentru exact aceleași motive – fraudă cu ajutorul mijloacelor electronice.

Încă de anul trecut am constatat că evoluția tehnologiei a susținut aceste tentative de fraudă. Este vorba de camere video minuscule în masca de protecție sau montate în nasture sau în cravată. Căști minuscule care nu pot fi detectate și care se pun direct pe timpan. Sunt complet invizibile. Sunt căști wi-fi, camere video wi-fi conectate la dispozitive electronice, telefoane de exemplu, care nu sunt în sala de examen. Camera transmite către telefon imaginea, iar cu ajutorul căștilor li se transmite rezolvarea subiectelor”, spune ministrul.

Singura soluție care poate exista e aceea a digitalizării proceselor de evaluare și examinare, deci o contracarare a acestor tentative de fraudă, bazate pe evoluțiile tehnologice, tot prin evoluții tehnologice”, a mai spus ministrul, potrivit edupedu.ro.

Cei care sunt prinși copiind la examen sunt eliminați fără drept de apel. Nu mai au dreptul să se prezinte la următoarele două sesiuni de examen.

Pe de altă parte, ministrul Educației a precizat că „tocmai ce am primit zilele trecute o decizie a instanței cu privire la un elev eliminat din examenul de Bacalaureat, în sesiunea din vară, care a fost repus în drepturi și a fost anulată decizia de eliminare din examen în instanță. Deciziile instanței se execută. Nu am mai mult de comentat”.

sursă: edupedu.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax