Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Metode de reintegrare socială a deţinuţilor, discutată la Aiud cu specialişti din Finlanda, Italia şi Grecia

Publicat

Penitenciar Aiud

Deţinuţii din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Aiud vor fi reabilitaţi după practicile ţărilor străine. Un grup de 25 de specialişti din Finlanda, Italia, Grecia şi România au participat, miercuri, la o acţiune ce a avut loc la sediul penitenciarului în domeniul reintegrării sociale a persoanelor private de libertate. Aceştia au realizat un schimb util de bune practici privind programele şi metodele alternative de reabilitare a deţinuţilor, în special prin implicarea acestora în activităţi de creaţie artistică.

Acţiunea face parte din proiectul „Learning and Healing Through Expression – Învăţare şi tratare prin expresivitate”, finanţat prin Programul european „Grundtvig” şi implementat de Fundaţia Umanitară „Rescue” din Cluj Napoca – organizaţie neguvernamentală, partener constant, de peste 15 ani, al Penitenciarului Aiud în demersurile de reintegrare socială a persoanelor care execută pedepse privative de libertate.

„Apreciem că persoanele aflate în executarea unei pedepse privative de libertate reprezintă o problemă a societăţii, iar lucrătorii din sistemul penitenciar, dar şi comunitatea trebuie să identifice metode şi posibilităţi pentru a-i ajuta să se reintegreze. Considerăm important să oferim acelora care vor să se schimbe şi doresc să fie ajutaţi o şansă reală în acest sens”, susţin reprezentanţii Penitenciarului Aiud.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax