Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

MFE: 25 de milioane euro pentru educaţia copiilor aflaţi în situaţii speciale. Profesorii din școli defavorizate, motivați cu bani europeni

Publicat

copii defavorizati Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a lansat marți în consultare publică apelul de proiecte „Profesori motivaţi în şcoli defavorizate”. Cadrele didactice din școli și grădinițe cu copii defavorizați din toată țara vor putea concura pentru burse de performanță și premii, în cadrul unor proiecte europene care vor fi susținute printr-o linie de finanțare de 25 de milioane de euro, în total.

Apelul, finanţat din Programul Operaţional Capital Uman (POCU), se adresează şcolilor din medii defavorizate, organizaţiilor neguvernamentale, organizaţiilor publice cu atribuţii în domeniul educaţiei, autorităţilor publice locale, furnizorilor de servicii de consiliere şcolară, în parteneriat cu aceste şcoli.

De finanţare vor beneficia cadrele didactice, mediatorii şcolari, mangerii şcolari şi alţi specialişti în educaţie care lucrează în şcoli cu copii în situaţii de risc educaţional.

“Impactul la care ne uităm este să sprijinim peste 5.000 de specialiști în educație să lucreze cu aceşti copii aflaţi în situaţii speciale, iar 150 de școli defavorizate să atragă, dar să şi menţină în sistem profesori calificați și motivați”, a declarat Cristian Ghinea, Ministru al Fondurilor Europene.

Această linie de finanţare sprijină măsura 6.5 din Pachetul Naţional Anti-sărăcie, adoptat de Guvern în luna februarie.

Ministerul Fondurilor Europene aşteaptă recomandări pe marginea ghidului „Profesori motivaţi în şcoli defavorizate” până la data de 15 august, pe adresa: pmsd@fonduri-ue.ro. Depunerea de proiecte este programată pentru perioada 1 septembrie – 31 octombrie.

sursa: fonduri-ue.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax