Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

MFP: Datele de identificare pentru peste 13.000 de instituţii publice sunt disponibile online. Informaţii despre şcoli, spitale şi unităţi de administraţie

Publicat

Transparenta-01Ministerul Finanțelor Publice (MFP) publică, începând de joi, pe platforma www.transparenta-bugetara.gov.ro toate datele de identificare pentru peste 13.000 de entități publice, se arată într-un comunicat al MFP transmis, joi.

Ministerul Finanțelor vine cu noi informații despre instituțiile publice din țară. Începând de joi, 28 aprilie, pe www.transparenta-bugetara.gov.ro orice persoană poate găsi fișele a peste 13.700 de etintăți publice. Acestea conțin toate datele de identificare a instituțiilor, de la denumirea completă, codul de identificare fiscală, Trezoreria la care are deschise conturile de cheltuieli până la tipul de activitate, adresele fiscale și de corespondență. Tot aici, cei interesați pot găsi informații despre instituțiile subordonate și cele cărora li se subordonează.

MJMinisterul Finanțelor Publice a venit în întâmpinarea utilizatorilor site-ului cu instrucțiuni care să le ușureze accesul la informații. Pe site, utilizatorii pot găsi pașii ce trebuie urmați pentru a vizualiza execuțiile bugetare detaliate și rapoartele agregate precum și informații generale legate de publicarea situațiilor lunare.

Site-ul www.transparenta-bugetara.gov.ro este cel mai important exercițiu de transparență și de disciplină bugetară din România. Potrivit MFP, este cea mai mare bază de date cu informații despre cca. 13.700 de instituții publice – de la școli, grădinițe, spitale până la ministere, Parlament.

Platforma a fost lansată la începutul lunii martie. De atunci au fost peste 47.700 de accesări unice și peste 62.500 de descărcări de documente. Utilizatorii pot avea acces la toate informațiile despre veniturile și cheltuielile din sectorul public la nivel de detaliu, așa cum au fost acestea aprobate de fiecare ordonator, și la nivel agregat.

sursa: mfinanțe.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax